Σε απελπισία οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό - Ριζικιανάκης: Είμαστε ήδη χαμένοι

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό επεσήμανε πως εάν η επανεκκίνηση γίνει με περιορισμούς, τότε είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα γίνουν πολλές απολύσεις

Επτά μήνες χωρίς δουλειά, εισπράττοντας επιδόματα (φυτοζωώντας επί της ουσίας) οι εργαζόμενοι στην εστίαση βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ψυχική κούραση και οικονομική εξουθένωση τους έχει κυριεύσει σε βαθμό... απελπισίας! Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό Μιχάλης Ριζικιανάκης περιέγραψε στην ΕΡΤ Ηρακλείου την "τραγική κατάσταση" την οποία διάγει ο κλάδος του.
 
Όσοι εισπράττουν το χρηματικό ποσό των 530 ευρώ "σε καμία περίπτωση" δεν μπορούν να καλύψουν τις πάγιες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νοικοκυριού τους, υπογράμμισε ο κ. Ριζικιανάκης.
 
Οι εποχικοί εργαζόμενοι, από την άλλη, βιώνουν το ... "μαρτύριο της σταγόνας": Παράταση στην παράταση για τα 400 ευρώ που εισπράττουν από το Ταμείο Ανεργίας - μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά τις πολλές και πιεστικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας!
 
Κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επίδομα, χωρίς να ξέρουν πότε θα ανοίξει η σεζόν!
 
"Οι εργαζόμενοι είναι σε απελπισία, η κατάσταση αυτή τους έχει κουράσει και οικονομικά και ψυχολογικά. Η εστίαση έχει υποστεί τη μεγαλύτερη φθορά και ζημιά και θα ανοίξει τελευταία - άγνωστο πότε. Δεν υπάρχει καμία ημερομηνία. Είμαστε ήδη χαμένοι!" σχολίασε ο κ. Ριζικιανάκης.
 
"Μας απασχολεί το άνοιγμα να γίνει με σωστούς όρους και προϋποθέσεις" διευκρίνισε, εξηγώντας πως εάν η επανεκκίνηση γίνει με περιορισμούς, τότε είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα γίνουν πολλές απολύσεις. Κι είναι σχεδόν σίγουρο τότε ότι θα διαλύσουν μαγαζιά, κατ' επέκταση οι εργαζόμενοι και η οικονομία μας, η ραχοκοκαλιά της οποίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
"Μας ανησυχεί πολύ το άνοιγμα, περισσότερο από τη ζημιά" παραδέχθηκε, έχοντας προτείνει προς την κυβέρνηση "να διασφαλιστούν για έξι μήνες, οι ασφαλιστικές ικανότητες των εργαζομένων και να πληρωθούν τα ασφάλιστρά τους στο 100%".
 
Πριν το άνοιγμα, μάλιστα, τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στον επισιτισμό και στον τουρισμό, για να "μην φτάσουμε στο σημείο να ανοίξουν επιχειρήσεις και να κλείνουν μετά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού (όπως ορίζεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα)".
 
 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από τη Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ