Σε δίκη 42χρονος καθηγητής για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικες μαθήτριες

Newsroom
Newsroom

Ο ίδιος μιλάει για σκευωρία και προσπάθεια φίμωσης

Στις 8 Νοεμβρίου εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λασιθίου με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο 42χρονος καθηγητής από την Σητεια που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων μαθητριών του.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία καθώς ο κατηγορούμενος είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα γνωστός με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Οι ανήλικες που αναφέρονται στο βούλευμα ήταν μαθήτριες του στο φροντιστήριο.

Ο ίδιος ο καθηγητής αρνείται με σθένος το σύνολο των αποδιδόμενων κατηγοριών και ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες είναι προϊόν σκευωρίας σε βάρος του και προσπάθεια φίμωσής του από μια ομάδα ισχυρών ανθρώπων της πόλης, οι οποίοι είχαν ενοχληθεί, όπως ισχυρίζεται, από τη δράση του για την εξυγίανση δημοτικής επιχείρησης. Πλέον αναμένεται να προσδιοριστεί η εκδίκαση της δίκης ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

Το παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος του 42χρονου καθηγητή διαβιβάστηκε μόλις σήμερα στα χέρια της συνηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας κας Αλεξάνδρας Σπανάκη, η οποία εκπροσωπεί τις οικογένειες των ανήλικων κοριτσιών. Όπως υπογράμμισε, ο κατηγορούμενος παραπέμπεται σε δίκη καθώς του αποδίδονται πολύ σοβαρά κακουργήματα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και πλέον «τρέχει» η διαδικασία ώστε η δικογραφία να διαβιβαστεί αρμοδίως στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης για τον προσδιορισμό της δίκης ενώπιον του ΜΟΔ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ