Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές για την Κρήτη - Θα "κοκκινίσει" το Ρέθυμνο;

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές για την Κρήτη - Θα "κοκκινίσει" το Ρέθυμνο;

Τα πολλά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ενδοχώρα και τα ορεινά του νησιού χτυπούν "καμπανάκι"

Τα 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ χτύπησαν "καμπανάκι" στην Κρήτη, που είχε αρκετό καιρό να δει μεγάλο διψήφιο νούμερο νέων μολύνσεων. Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και όλοι συζητούν για το "κοκκίνισμα" της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, αναμένοντας τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Παρασκευής. 

Εκτός από τον Δήμο Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου και τον Δήμο Ρεθύμνης που είναι στο "κόκκινο", τα... καμπανάκια ακούγονται τώρα από την ενδοχώρα και τα ορεινά του νησιού. Εκεί όπου η επιδημιολογική εικόνα ανησυχεί τους ειδικούς που μιλούν για εστίες. Το ζητούμενο είναι αν αυτές οι εστίες θα φέρουν νέα περιοριστικά μέτρα - δηλαδή lockdown -  όπως ακούγεται συνολικά για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ άλλωστε από τα 71 κρούσματα της Τετάρτης, τα 42 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ 24 είναι τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στο Ηράκλειο. Όσον αφορά στο Λασίθι βεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα και στα Χανιά άλλο 1.

Τα 42 κρούσματα – που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη 119 ενεργά των προηγούμενων ημερών – σε συνδυασμό με τα κρούσματα που προέκυψαν από τα rapid tests σε Ανώγεια, Λιβάδια και Ρέθυμνο, είναι βέβαιο ότι έχουν κατατάξει την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου πρώτη στη λίστα της επιτήρησης των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Αυτό σημαίνει ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει σε συνολικό lockdown ο νομός, αν και φαίνεται αυτό το ενδεχόμενο να συζητείται έντονα για όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ανησυχία προκαλεί το κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή και σήμερα θα πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ κορωνοϊού από τις 09:00 το πρωί έως 15:00, μπροστά από το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ