Στο "κόκκινο" από το Σάββατο ο Δήμος Ρεθύμνης - Επιπλέον μέτρα στον Άγιο Νικόλαο

Στο "κόκκινο" από το Σάββατο ο Δήμος Ρεθύμνης - Επιπλέον μέτρα στον Άγιο Νικόλαο

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για το Ρέθυμνο - Κλείνουν σχολεία και λιανεμπόριο στον Άγιο Νικόλαο - Αναλυτικά τα μέτρα

Η επιδημιολογική κατάσταση δεν είναι στατική, τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για αρκετές περιοχές της οποίας, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Άγιος Νικόλαος. 

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για σταθερή επιδημιολογική κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά, όπως πρόσθεσε, σε όσες είναι μεγαλύτερο θα ισχύσουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα. 

Κόκκινο και το Ρέθυμνο 

Στις κόκκινες περιοχές της χώρας - εκεί δηλαδή που το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο - εντάσσεται από το πρωί του Σαββάτου ο Δήμος Ρεθύμνης καθώς όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας είχε 17 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και τώρα έχει 51.  "Παρατηρείται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.  

Υπενθυμίζεται ότι στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου ισχύουν τα παρακάτω μέτρα: 

• Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00 
• Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων 
• Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
• Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
• Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
• Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές
 

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα στον Άγιο Νικόλαο 

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα στον Άγιο Νικόλαο ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς καθώς όπως είπε την 1η Φεβρουαρίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 43 και τώρα είναι 78. Έτσι, από αύριο στις 6 το πρωί αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου και των κομμωτηρίων ενώ κλείνουν τα σχολεία και θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα με τρόφιμα. Παράλληλα ελαχιστοποιείται η είσοδος και έξοδος στο δήμο. 

Συγκεκριμένα από αύριο στις 6 το πρωί:

      - Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ 

      - Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

      - Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

      - Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους - η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

      - Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων

      - Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

      - Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

 

     

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ