Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική – 311 φωτιές σε μία εβδομάδα

Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική – 311 φωτιές σε μία εβδομάδα
Newsroom
Newsroom

Δύο από τις πιο σοβαρές ήταν στην Κρήτη

Συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση πυρκαγιών επικρατούν και σήμερα Τρίτη στη χώρα μας και απαιτείται μεγάλη προσοχή, εκτός από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχες και βρίσκονται σε ετοιμότητα αλλά και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Αρτοποιός εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής: «την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν στη χώρα μας 311 δασικές πυρκαγιές.

Οι σημαντικότερες από αυτές εκδηλώθηκαν στο Σχιστό Κορυδαλλού, στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα, στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο Γάζι Ηρακλείου Κρήτης, στο Ροδάκινο Ρεθύμνου, στην Κάρυστο, στο Αλιβέρι και στον Κάμπο Ευβοίας, στην Παιανία, στο Χάβαρι Ηλείας, στην Ασωπία και στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας, στο Άγιο Όρος, στο Καμπί Ζακύνθου, στις Πόρτες Αχαΐας και στο Σερνικάκι Φωκίδας.

Ισχυρές παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας, αλλά και στο Σερνικάκι Φωκίδας, όπου σύμφωνα με την πρώτη εκτίμησή μας, η πυρκαγιά στη Φωκίδα επεκτάθηκε σε 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περίπου σε 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Αυτή τη στιγμή, σε καμία από τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Φέτος στη μάχη της αεροπυρόσβεσης, διατίθενται και συνδράμουν στις επίγειες δυνάμεις, 84 εναέρια μέσα, περισσότερα δηλαδή από ποτέ, εκ των οποίων τα 44 είναι μισθωμένα και τα 40 ανήκουν στον εθνικό στόλο.

Και για τη σημερινή ημέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, είναι πολύ υψηλός και αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες που θα ευνοήσουν την επέκτασή τους.
Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, παραμένουν σε επιφυλακή.

Όμως σε επιφυλακή πρέπει να είμαστε όλες και όλοι. Μόνο έτσι θα προστατέψουμε φυσικό περιβάλλον, περιουσίες και το κυριότερο όλων, ανθρώπινες ζωές».

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ