Σε χωριά του δήμου Πλατανιά κλιμάκιο του ΚΚΕ

Σε χωριά του δήμου Πλατανιά κλιμάκιο του ΚΚΕ

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης , βουλευτή του ΚΚΕ και Περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης στα χωριά του δήμου Πλατανιά, Βουκολιές, Φωτακάδο και Παλαιά Ρούματα όπου και μίλησε.

Συγκεκριμένα στις 5.30μμ περιόδευσε στις Βουκολιές όπου είχε συνάντηση με αγρότες και κατοίκους της περιοχής για τα οξυμένα προβλήματα που τους απασχολούν. Επίσης ξεναγήθηκε στο έργο οριοθέτησης του ποταμού και κατέγραψε την αγωνία των κατοίκων για πλήρεις παρεμβάσεις στο σύνολο του ποταμού χωρίς κενά που θα θωρακίσουν την περιοχή, τις εκτάσεις και τα χωριά δίπλα στο ποτάμι.

Ακολούθησε περιοδεία στα καφενεία της πλατείας και ζωντανή συζήτηση με αγρότες και κατοίκους της περιοχής .

Έπειτα βρέθηκε  στο Φωτακάδο και ακολούθησε  περιοδεία  και ομιλία στα Παλαιά Ρούματα , όπου έγινε ζωντανή συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού, για τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων όπως οι εξευτελιστικές τιμές στο λάδι και στα κτηνοτροφικά προϊόντα, η αγανάκτηση για τη μη αποζημίωση των αγροτών από τις καταστροφικές πλημμύρες το 2019 και την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής το 2020 λόγω της ελλιπούς δακοκτονίας. Εκφράστηκε επίσης η αγωνία τους και η αγανάκτησή τους για τη μη αποκατάσταση υποδομών, δρόμων και κατοικιών από τις πλημμύρες του 2019.

Ρούματα

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ