Σε μια μέρα, συγκέντρωσαν δύο τόνους ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα

Newsroom
Newsroom

Στα Χανιά, με το σύστημα «πόρτα-πόρτα»

Δύο τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού συγκέντρωσαν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ), με το σύστημα «πόρτα-πόρτα», κατά τη διάρκεια της δράσης, που πραγματοποιήθηκε στις 2/8/2022.

Η δράση διήρκησε από τις πρώτες πρωινές ώρες έως αργά το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε έπειτα από αυξημένη ζήτηση από τους πολίτες, ενώ σε αυτή συμμετείχαν όσοι είχαν δηλώσει εκ των προτέρων ενδιαφέρον στο πρόγραμμα, απ΄ όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων. 

ΔΕΔΙΣΑ

Η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες ενδιαφέρονται να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους. 

Η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών έχει πλέον υψηλή θέση στην ατζέντα όλων των χωρών. Τα περισσότερα από τα μέρη των ηλεκτρικών συσκευών μπορούν πλέον να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν για την παραγωγή νέων προϊόντων. Μάλιστα, όσο κρατάμε μια συσκευή, που η τεχνολογία της δεν είναι οικολογική και ενεργειακή, είναι το ίδιο ζημιογόνος για το περιβάλλον όσο και η μη ανακύκλωσή της.  

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ