ΚΡΗΤΗ

Σεισμική ακολουθία: Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 6,1 Ρίχτερ

Μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 30 μετασεισμικές δονήσεις - Η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός, Ηράκλειο
Photo Credits: @imageonline.gr/Στέφανος Ραπάνης

Δεκάδες μετασεισμοί έχουν καταγραφεί σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, ύστερα από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6:19 το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νομού Λασιθίου. 

Μέχρι τις 12:56 μετά το μεσημέρι οι σεισμογράφοι του Ινστιτούτου είχαν καταγράψει συνολικά 30 δονήσεις με τις ισχυρότερες να έχουν μέγεθος 3,5 Ρίχτερ. Οι δονήσεις αυτές καταγράφηκαν στις 7:19 π.μ., μία ακριβώς ώρα μετά τον μεγάλο σεισμό, όπως επίσης στις 9:53 π.μ. αλλά και στις 10:49.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, και δεν αναμένονται -λόγω της φύσης του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ - ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις. 

Υπενθυμίζεται όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, πως ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας είχε δηλώσει πως ο πρωινός σεισμός ήταν ο κύριος και δεν αναμένεται ιδιαίτερη μετασεισμική ακολουθία. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση