Σεισμόπληκτοι Δήμου Μινώα: Ας σταματήσει η κοροϊδία

Σεισμόπληκτοι Δήμου Μινώα: Ας σταματήσει η κοροϊδία

Τι αναφέρει ο Σύλλογος "Ελπίδα" για το Γραφείο Τ.Α.Ε.Φ.Κ

Με ιδιαίτερη λύπη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι το πολυδιαφημισμένο Γραφείο Τ.Α.Ε.Φ.Κ (Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) που συστήθηκε και λειτουργεί στο Αρκαλοχώρι για την σύσταση φακέλων των σεισμοπλήκτων  φαίνεται να υπολειτουργεί από τα πρώτα του βήματα".

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Σεισμοπληκτων Δήμου Μινώα "Η Ελπίδα" και επισημαίνει:

"Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, από τους 60 μηχανικούς που αρχικά τοποθετήθηκαν μόλις 25 εναπομείναντες έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιο όγκο δουλειάς έχοντας απέναντί τους ταλαιπωρημένους και αγανακτισμένους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο όγκος εργασιών που έχει συσωρευθεί είναι τεράστιος μια και εκκρεμεί μεγάλος αριθμός αυτοψιών και παράλληλων εργασιών. Σε ανάλογη περίπτωση, για να φέρουν σε πέρας τέτοιο έργο, στην Αθήνα το 1999, είχαν δημιουργηθεί 12 τομείς, έναν για κάθε δήμο με 300 περίπου μηχανικούς. 

Όμως οι πραγματικές ανάγκες επιβάλλουν και επιτάσσουν ο έλεγχος και η διεκπεραίωση των φακέλων να γίνεται επί τόπου για να επισπευτούν οι διαδικασίες και οι ήδη ταλαιπωρημένοι πολίτες να μην νοιώθουν παραγκωνισμένοι για πολλοστή φορά. 
Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πριν το πρόβλημα διογκωθεί και γίνει άλυτο, καλούμε την πολιτεία να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να στελεχώσει το γραφείο στο Αρκαλοχώρι δίνοντάς του τις αρμοδιότητες και το κατάλληλο δυναμικό ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του.
Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία".


Δείτε επίσης:

Ζητείται στελέχωση του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στο ΑρκαλοχώριΔιαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ