Σεμινάρια για αρχάριους από τον Σπηλαιολογικό Όμιλο Κρήτης

Σεμινάρια για αρχάριους από τον Σπηλαιολογικό Όμιλο Κρήτης

Aπό τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης (ΣΠ.Ο.Κ.) έπειτα από μια χρονιά απουσίας λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, με μεγάλη χαρά, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση, διοργανώνει για 20η χρονιά σεμινάρια σπηλαιολογίας αρχαρίων από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τον Όμιλο:

"Τα σεμινάρια που περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος, έχουν σκοπό να φέρουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της σπηλαιολογίας, άτομα με αγάπη για την περιπέτεια, λαχτάρα για την εξερεύνηση αλλά και ενδιαφέρον για την μελέτη και προστασία του πλούσιου φυσικού πλούτου των σπηλαίων της Κρήτης.

Με την προσέγγιση αυτή επιχειρείται η επαφή και η μύηση των εκπαιδευομένων στη σπηλαιολογική εξερεύνηση ώστε αυτοί να είναι ικανοί:
● να επισκέπτονται σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα, με ασφάλεια και χωρίς να προκαλούν ζημιές σε αυτά.
● να συμμετέχουν στις αποστολές εξερεύνησης και καταγραφής των σπηλαίων της Κρήτης, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΣΠΟΚ.

Η πλούσια θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει μαθήματα για τη σπηλαιογένεση, τη γεωλογία, τη βιοσπηλαιολογία, την αρχαιολογία, τη χαρτογράφηση και φωτογράφηση σπηλαίων, τη χρήση των σπηλαιολογικών υλικών, την οργάνωση των σπηλαιολογικών αποστολών, πρώτες βοήθειες κ.α. Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει μονοήμερες και διήμερες εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε γεωλογικά ενδιαφέρουσες περιοχές, σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα και εξάσκηση σε τεχνικές μονού σχοινιού για την προσέγγιση των κάθετων σπηλαιομορφών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που είναι άνω των 18 ετών και δεν απαιτείται να έχουν προηγούμενη εμπειρία για τη συμμετοχή τους σε αυτό. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι αυστηρά 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς και της μετάδοσης της ασθένειας Covid-19.

Πληροφορίες και εγγραφές (έως 4/9/2021) στο seminfo@spok.gr ή στα τηλέφωνα: 6941434754 (11:00-16:00), 6973796181 (17:00-22:00) ή στα γραφεία μας Μπιζανίου 11, Ηράκλειο Κρήτης, Τετάρτες 21:00-23:00 (2810-283160)".

Σεμινάριο Σπηλαιολογικός Όμιλος

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ