Σπάνε ρεκόρ εμβολιασμών οι φοιτητές στο Ηράκλειο!

Σπάνε ρεκόρ εμβολιασμών οι φοιτητές στο Ηράκλειο!

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία αλλά και ο γενικότερος προβληματισμός.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την στιγμή που τα αμφιθέατρα θα ανοίξουν και πάλι για να υποδεχτούν τους φοιτητές τους.

Φέτος, το μεγάλο στοίχημα είναι ο εμβολιασμός σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ οι πρυτάνεις εμφανίζονται προβληματισμένοι για τα μέτρα που θα ισχύσουν στη λειτουργία των ΑΕΙ.

Για παράδειγμα, αναρωτιούνται πώς θα γίνεται ο έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών για την είσοδο ενός φοιτητή σε ένα εργαστήριο.

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λοιπόν, θα συζητήσουν οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων αύριο, Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα σε έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιούν.

Κοσμητεία Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

Εμβολιασμένο το 85% των φοιτητών

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ωστόσο, προχωρά ο εμβολιασμός των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ειδικά στην Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

Σε μήνυμά του προς τους πρωτοετείς φοιτητές, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μανώλης Στρατάκης, καθηγητής του Τμήματος Χημείας, αναφέρει τα εξής:

«Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία που μας γνωστοποίησε το ΥΠΑΙΘ, διαπιστώνεται ότι περισσότερο από το 80% των εγγεγραμμένων φοιτητών στα 6 τμήματα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και μάλιστα σε 3 από αυτά (Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας) το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 85%.

Η Κοσμητεία της Σχολής χαιρετίζει θετικά αυτή την εξέλιξη και καλωσορίζοντας τους νεοεισαχθέντες πρωτοετείς φοιτητές τους παροτρύνει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να υπάρξει ομαλή επαναλειτουργία των Τμημάτων με δια ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Εντός του χώρου του Πανεπιστημίου προβλέπεται να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο

Δείτε επίσης:

Πόσοι φοιτητές στα Ιδρύματα της Κρήτης έχουν εμβολιαστεί

Καθηγητές Πανεπιστημίου Κρήτης: Ακόμη να υλοποιηθεί η πρόταση για το εμβολιαστικό κέντρο

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια – Όλα τα μέτρα
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ