Το σχολείο που δε σταματά να μετρά θύματα στην άσφαλτο

Το σχολείο που δε σταματά να μετρά θύματα στην άσφαλτο

Το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, για ακόμα μια φορά, χάνει ένα μαθητή του αλλά και έναν παλιό απόφοιτό του…

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την προηγούμενη φορά που το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου οργάνωνε εκδηλώσεις για τα τροχαία δυστυχήματα. Γιατί το σχολείο έχει θρηνήσει πολλά θύματα της ασφάλτου.

Μάλιστα, στην αυλή του σχολείου υπάρχει μία ελιά, αφιερωμένη σε όσους μαθητές του έχουν χαθεί πάνω σε δύο ρόδες.

ελιά 6ο επαλ

Όμως, οι δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας, που ήταν πολλές, δεν ήταν, μάλλον, αρκετές για να αποτραπεί το μοιραίο.

Έτσι, η διευθύντρια του σχολείου, κ. Άννα Λίβα, καθηγητές αλλά και μαθητές του ετοιμάζονται για μία ακόμα κηδεία, του 17χρονου Ματθαίου, ενώ ο 21χρονος  Έρντι ήταν επίσης απόφοιτος του σχολείου.

Άννα Λίβα 6ο επαλ

Η κ. Άννα Λίβα περιγράφει στο Cretalive πως όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας είναι συγκλονισμένα από χθες το πρωί, οπότε και έφτασε στα αυτιά τους η τραγική είδηση.

Η ίδια επικοινώνησε με τον πατέρα του Ματθαίου, της είπε πως το παιδί του ήθελε να πάει μία βόλτα, και ήταν η τελευταία του..

Ο πατέρας του παιδιού, συντετριμμένος, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη…

Για τους δύο μαθητές της, η κ. Λίβα αναφέρει πως ήταν εξαιρετικά παιδιά, δεν ενοχλούσαν, δεν είχαν παραβατική συμπεριφορά, ήταν δύο ήρεμοι μαθητές.

Το σχολείο έκανε και θα κάνει και πάλι δράσεις για να δείξει στα παιδιά πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα μηχανάκι, κάτι που τόσο αγαπούν πώς μπορεί να τους κοστίσει τη ζωή.

Όπως λέει, δεν είναι δυνατόν ανήλικοι να παίρνουν μέρος σε επικίνδυνες ακροβασίες.

«Θα αφιερώσουμε χρόνο και δράσεις στο σχολείο για την ασφαλή οδήγηση, θα επιμείνουμε στο κράνος, θα τονίσουμε πως τα παιδιά πρέπει να προσέχουν», τονίζει η διευθύντρια του σχολείου.

«Στο σχολείο επικρατεί μία παγωνιά, τα παιδιά είναι στεναχωρημένα όλα. Εύχομαι κουράγιο στις οικογένειες των παιδιών», αναφέρει.

Το μνημείο

Ήταν Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, όταν έγινε στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου τελετή για να τιμηθούν οι μαθητές που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. 
Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές  με μια ελιά που φυτεύτηκε συμβολικά για όλους τους μαθητές που έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο.
 

Δείτε επίσης:

Με ριζίτικα και μαντινάδες αποχαιρετούν τους δύο νέους που χάθηκαν στην άσφαλτο

Το σημείο της τραγωδίας, οι κόντρες του θανάτου και η επιβεβαίωση

"Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί εδώ η τραγωδία", λένε για τον θάνατο των δύο νέων

Θρήνος για το Ματθαίο και τον Έρντι 

Τραγωδία στο Γάζι: Δύο νεκροί σε τροχαίο, ο ένας ανήλικος

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ