Σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης για τη δημόσια εκπαίδευση

Σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης για τη δημόσια εκπαίδευση

Παραδόθηκε ψηφιακός εξοπλισμός σε σχολεία του νησιού

 

Τη στήριξή της στη δημόσια εκπαίδευση του νησιού,  απέδειξε για ακόμα μια φορά εμπράκτως η Περιφέρεια Κρήτης, παραδίδοντας ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς κα. Έφη Κουτεντάκη σημείωσε σε δηλώσεις της: “Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε σχεδιαστεί πριν την πανδημία”. Αφορά την αγορά σταθερών και φορητών υπολογιστών, διαδραστικούς πίνακες, ψηφιακούς εκτυπωτές, και εξοπλισμό για ηλεκτρονικές προβολές Γνωρίζοντας ότι η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία των σχολείων, αλλά και το ότι έχουν προκύψει ζητήματα σε ο,τι αφορά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, η Περιφέρεια Κρήτης το προηγούμενο διάστημα διέθεσε σε όλα τα λύκεια φορητές συσκευές για την κάλυψη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. “Έχουμε ευθύνη απέναντι στους γονείς και τους μαθητές” είπε η κ. Κουτεντάκη. “Καταγράφουμε προβλήματα και αυξημένες ανάγκες, για να ενισχύσουμε με φορητές συσκευές όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

2,5 εκατομμυρίων ευρώ - Εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ.Μανώλης Καρτσωνάκης τόνισε: “Θα έχουμε μία ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών πληροφορικής και ρομποτικής μέσα στα σχολεία της Κρήτης”. Μανώλης Μπελαδάκης: “Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι η Περιφέρεια, με την πρωτοβουλία της αυτή, έρχεται να υποστηρίξει ψηφιακά και τεχνολογικά μία προσπάθεια που κάνουν οι εκπαιδευτικοί αυτή την περίοδο, να περάσουν σε άλλο επίπεδο διδασκαλίας. Η εκπαίδευση εκσυγχρονίζεται, αλλάζει, περνάμε σε άλλο στάδιο”.

perifereia

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ