Το σκάκι στα σχολεία: Στη Βουλή οι τρεις τρόποι ένταξης στο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων

Το σκάκι στα σχολεία: Στη Βουλή οι τρεις τρόποι ένταξης στο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων
Newsroom
Newsroom

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου - και πρωταθλητής στο ΣκάκιΧάρης Μαμουλάκης, κατέθεσε την επιστολή της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας με την οποία προτείνονται, μεταξύ άλλων, οι τρεις βασικοί τρόποι ένταξης του σκακιού στη διάρκεια του προγράμματος του Δημοτικού Σχολείου.

«Η αποδοχή της πρότασής μας, να μπει το Σκάκι στα σχολεία, ήταν μόνο η αρχή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησής της και η κατάθεση των εξειδικευμένων τρόπων ένταξης από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, αποτελεί το επόμενο βήμα.».

Με την συγκεκριμένη επιστολή, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία παραθέτει αναλυτικά την παιδαγωγική και διδακτική αξία του σκακιού, τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργεί κοινωνικές δεξιότητες και αναλύονται τρεις βασικοί τρόποι ένταξης και αξιοποίησής του στη διάρκεια του προγράμματος του Δημοτικού Σχολείου. Παράλληλα, τονίζεται ότι η πρόταση λαμβάνει υπόψη το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 αλλά και τις τροποποιήσεις μέχρι το Μάρτιο του 2022, ενώ γίνεται αναφορά και στο ποιοι μπορούν να διδάξουν το Σκάκι. Η Ομοσπονδία τέλος, ζητάει συνάντηση με την Υπουργό για την διεξοδική ανάπτυξη των επιμέρους παραμέτρων της πρότασης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ