Στον Κουλούκωνα και το Αγιοφάραγγο ο Πεζοπορικός Όμιλος

Στον Κουλούκωνα και το Αγιοφάραγγο ο Πεζοπορικός Όμιλος
Newsroom
Newsroom

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει αυτή την Κυριακή δύο πεζοπορικές εξορμήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει αυτή την Κυριακή, 22 Μαΐου δύο πεζοπορικές εξορμήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας: 

Α. Μουρτζανά-Κουλούκωνας (Τίμιος Σταυρός) - Βώσακος (Διάσχιση του Κουλούκωνα)

μουρτζανά

 

Περιγραφή 

Θα ξεκινήσουμε  λίγο πριν τα Μουρτζανά  (150 m).Ακολουθώντας αρχικά αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια ανηφορικό μονοπάτι ανάμεσα από Πρίνους και  Ατζίλακες,  ανεβαίνουμε στη κορυφή (1076μ) και απολαμβάνουμε τη υπέροχη θέα της κοιλάδας του Μυλοποτάμου, του χιονισμένου Ψηλορείτη, των Λευκών Ορέων και του Κρητικού Πελάγους.

Ξεκινούμε τη κατάβαση από τη Ανατολική πλευρά προσεκτικά ,σε ένα πολύ δύσκολο πεδίο μέσα σε πυκνούς βράχους. Οδηγός μας είναι τα παλιά καρβουνοκάμινα, που είναι υπεύθυνα για τη αποψίλωση και ερημοποίηση του βουνού. Συναντούμε για λίγο αγροτικό δρόμο, περνούμε το διάσελο, ανεβαίνουμε  στη σκιά του Κουτσοτρούλη  και κατεβαίνουμε μέσα σε δασωμένη πλαγιά με Πρίνους και Κουμαριές. Φτάνουμε στο Οροπέδιο του Βώσακου με τα θεόρατα αιωνόβια Πεύκα, και από μονοπάτι τελειώνουμε τη διάσχιση στη Ι. Μονή Βωσακου(350μ).

Μετά το διάλειμμα και τη επίσκεψη μας στη Μονή ,επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο, και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σταματούμε στο Γενί Γκαβέ, όπου θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για χαλάρωση και τα περαιτέρω!!!!

Η πεζοπορία συνίσταται σε έμπειρους ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση.

Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:                             7.00πμ από ΚΤΕΛ  Χανιώπορτας

ΚΑΘΑΡΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ:       7.30

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ:                            Αλέξανδρος  Ι. Κλάδος

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΗ:               1150μ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ:             900μ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:              ΚΟΚΚΙΝΗ

 

Ηλεκτρονική δήλωση: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnSCxEfpDhGKYGs_LkA4v3HBVd2f2mqF3WYnBA1uzglZjikQ/viewform   
 

Β. Αγιοφάραγγο- Καλοί Λιμένες

αγιοφάραγγο

Περιγραφή 

Μετά την επίσκεψή μας στη Μονή Οδηγητρίας ( 14ου αιώνα με φρουριακή αρχιτεκτονική ) όπου βρίσκεται  ο θρυλικός Πύργος του  Ξωπατέρα με τη σπουδαία ιστορία του και άλλα κτήρια , που έχουν ως κέντρο το δίκλιτο καθολικό της μονής , θα ξεκινήσουμε την πορεία μας στην αρχή από αγροτικό δρόμο και θα συνεχίσουμε σε ομαλό  μονοπάτι για το γραφικό Αγιοφάραγγο ( το πρώτο κέντρο του ασκητικού βίου στην Κρήτη από τα πρώτα χριστανικά χρόνια).Θα περάσουμε από το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου ,θα επισκεφτούμε το Γουμενόσπηλιο και θα δούμε δεξιά και αριστερά μας να υψώνονται τεράστιοι , κάθετοι βράχοι με πολλές σπηλιές ( κατοικίες των ασκητών). Θα μείνουμε στην παραλία περίπου μία ώρα για μπάνιο. Η πορεία μας θα συνεχισθεί από μονοπάτι με θέα το Λυβικό για να τερματιστεί στους Καλούς Λιμένες , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο  για μπάνιο και ξεκούραση.

Επικεφαλής : Ματαλλιωτάκη Βάσω

Βαθμός δυσκολίας: Mπλε

Αναχώρηση:  ΚΤΕΛ Χανιώπορτας, ώρα: 8 πμ

Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν

Ηλεκτρονική δήλωση:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSei3LfQ-ZKq8pdt7YBRsISWsQPWRLSC_6htg_ijzuyjpoSgHQ/viewform 

 

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης.

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 και 6986645003

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ