"Σκέφτομαι Πράσινα", το πρόγραμμα Erasmus + που ένωσε μαθητές από το Ηράκλειο, την Ισπανία και την Κροατία

"Σκέφτομαι Πράσινα", το πρόγραμμα Erasmus + που ένωσε μαθητές από το Ηράκλειο, την Ισπανία και την Κροατία
Newsroom
Newsroom

Συνάντηση με εταίρους στο 25o & 27ο Δημοτικό  Σχολείο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της 2ης κινητικότητας του προγράμματος Εrasmus+ KA122, επισκέφθηκαν το 25o & 27ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου εταίροι από την Ισπανία και την Κροατία.

Το σχολείο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής

"Υποδεχτήκαμε 20 μαθητές και 6 εκπαιδευτικούς από  τις παραπάνω χώρες, στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο: 

΄΄Σκέφτομαι Πράσινα΄΄ (Think Green).

erasmus

Οι εταίροι μας γνώρισαν στοιχεία της κουλτούρας και του πολιτισμού του νησιού και  συμμετείχαν σε μια σειρά δράσεων- δραστηριοτήτων που είχαν οργανωθεί από την παιδαγωγική ομάδα του Εrasmus+ των σχολείων μας.

Κοινό μας στόχος η ανακάλυψης της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς.

Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα πανδημική κατάσταση
μας έκανε να προβληματιστούμε για τις καταναλωτικές μας συνήθειες και το σύγχρονο τρόπο ζωής. 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για
την προώθηση στην εκπαιδευτική μας κοινότητα μιας σειράς υγιών συνηθειών, μεταξύ των οποίων μπορούμε να
επισημάνουμε: διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, διεξαγωγή τακτικής σωματικής δραστηριότητας, ανακύκλωσης- επαναχρησιμοποίησης,  ενσωμάτωση των αναγνωστικών συνηθειών.

Μέσα από το πρόγραμμα ενδυναμώνουμε, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, το σχολείο μας προωθεί έργα και δραστηριότητες που
σχετίζονται με αυτές τις υγιείς συνήθειες, με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και την
ευαισθητοποίηση σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση. Τελικός στόχος του έργου η ανάπτυξη ευεργετικών πρακτικών για
μια προσωπική ευεξία και μια καλή υγεία.

Οι εμπειρίες που αποκομίζουν μαθητές και καθηγητές είναι ανεκτίμητες και τα προγράμματα Erasmus+ προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

erasmus

Ως παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος συγχαίρουμε  τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την προθυμία τους. Ευχαριστούμε θερμά  την εκπαιδευτικό θεατρ. αγωγής κα Ε. Αλεξανδράκη και την εκπαιδευτικό Φυσικής αγωγής κα. Β. Βαλαβάνη για την πραγματοποίηση των εξαιρετικών εργαστηρίων, τις εκπαιδευτικούς Χ. Τριανταφυλλάκη & Ε. Πιτυκάκη για την υπέροχη διακόσμηση των σχολείων, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας που συνέβαλαν στην υλοποίηση όλων των δράσεων-δραστηριοτήτων. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους προέδρους κα Ν. Σανιδά και κ. Η. Κωστάκη και στα πρόσωπα τους, ευχαριστίες σε όλους τους γονείς για τη συμμετοχή και τη βοήθεια τους. Καθώς επίσης στους εκλεκτούς συναδέλφους – καλλιτέχνες μουσικούς Εμμ. Ζερβό (λύρα), Εμμ. Καλογιαννάκη(λαούτο), Κ. Παραδεισανό(μαντολίνο), Ν. Σακαβέλη (μπουζούκι),  στην κα Βάμβουκα Ε. για την προσφορά των παραδοσιακών στολών και τις σχολές χορού ΄΄Χνάρη΄΄ για τις ξεχωριστές χορευτικές στιγμές. 

erasmus

Είμαστε βέβαιοι ως σχολεία ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τέτοιες δυνατότητες στους μαθητές του να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να γνωρίζουν καινούριους τόπους και νοοτροπίες, να κάνουν εξάσκηση της γλωσσομάθειας  και να κατακτούν νέες εμπειρίες! 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από την Ισπανία και την Κροατία θα επιστρέψουν στις χώρες τους με αποσκευές γεμάτες εμπειρίες, γνώσεις και βεβαίως την απαράμιλλη κρητική φιλοξενία."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ