Σκληραίνει η κόντρα για το χώρο στάθμευσης του Πολιτιστικού Κέντρου

Σκληραίνει η κόντρα για το χώρο στάθμευσης του Πολιτιστικού Κέντρου

Απάντηση στην...απάντηση με αιχμές αλλά και καταγγελίες για επιχείρηση "τρομοκράτησης"

Απάντηση... στην απάντηση του προέδρου της Π.Ε.Ε.Ι.Σ.Σ.Α (Πανελλήνια Ένωση Επιχειρηματιών Ιδιοκτητών Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων) Μιλτιάδη Ι. Καυκαλέτου (Δείτε ΕΔΩ), για το ζήτημα του πάρκινγκ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου εξέδωσε η ΔΕΠΑΝΑΛ!

Με μία σκληρή ανακοίνωση, η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία περνά στην αντεπίθεση: Παραθέτοντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ο χώρος στάθμευσης του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου “είναι απόλυτα ασφαλής”, καλεί τον κ. Καυκαλέτο εάν “έχει κατά νου κάποιο νέο «στοιχείο», πιο ουσιαστικό και πιο σοβαρό, ας το δημοσιοποιήσει”.

Σε διαφορετική περίπτωση, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Καυκαλέτος “επαναλαμβάνεται και αγγίζει τα όρια της εμμονής, όπως άλλωστε έκανε και με αντίστοιχους χώρους στάθμευσης στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) κινούμενος αποκλειστικά και μόνο από τα συντεχνιακά συμφέροντα που εκπροσωπεί. Σεβαστό μεν, κατακριτέο δε. Όπως κατακριτέα είναι και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως αυτή που επιχειρείται”!

Η ΔΕΠΑΝΑΛ εκφράζει παράλληλα την θλίψη της για “ την προσπάθεια που εξελίσσεται με σκοπό να πληγεί το κύρος και ο θεσμικά κατοχυρωμένος κοινωνικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης”.

Μάλιστα, με μία αναδρομή στο παρελθόν, αφήνονται σαφείς αιχμές προς το πρόσωπο του προέδρου της Π.Ε.Ε.Ι.Σ.Σ.Α : “Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσουμε ότι οι ανάλογες «παρεμβάσεις» του κ. Προέδρου, με τις οποίες «πέτυχε» το κλείσιμο των πάρκινγκ περιμετρικά των τειχών, είχαν ως αποτέλεσμα την μετατροπή τους σε χώρους παραβατικής συμπεριφοράς και δημιουργίας χώρων που κρύβουν κινδύνους για πολίτες και οχήματα που ανεξέλεγκτα σταθμεύουν σε αυτούς, αλλά και για τα τείχη αυτά καθ’ αυτά, που αποτελούν την ζώσα ιστορία του τόπου μας”!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – απάντηση της ΔΕΠΑΝΑΛ στην επιστολή του προέδρου της Π.Ε.Ε.Ι.Σ.Σ.Α.

"Με θλίψη παρακολουθούμε την προσπάθεια που εξελίσσεται με σκοπό να πληγεί το κύρος και ο θεσμικά κατοχυρωμένος κοινωνικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τον χώρο στάθμευσης στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η νέα επιστολή του Προέδρου της Π.Ε.Ε.Ι.Σ.Σ.Α. άλλωστε, δεν φαίνεται να έχει κανέναν άλλο στόχο.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, αυτό που οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας έχουν επιβεβαιώσει:

• Ο χώρος στάθμευσης του Π.Σ.Κ.Η. είναι απόλυτα ασφαλής, αφού είναι ο μόνος που διαθέτει  κεντρικό κλιμακοστάσιο και δύο ανελκυστήρες που συνδέουν τις τέσσερις υπόγειες στάθμες του σταθμού αυτοκινήτων με το ισόγειο και τους υπέργειους ορόφους του κτιρίου για την απολύτως ασφαλή μετακίνηση προσωπικού και επισκεπτών. Επιπρόσθετα υπάρχουν δύο σκάλες (Κ02 & Κ20) πλάτους περίπου 5 μέτρων, συνδεδεμένες με όλα τα επίπεδα του σταθμού που οδηγούν σε εξόδους κινδύνου στην στάθμη ±0,00.  Περαιτέρω υπάρχει δυνατότητα χρήσης και μετακίνησης από το πεζοδρόμιο της ράμπας καθόδου που βρίσκεται σε παράλληλη θέση και ακριβώς δίπλα με την ράμπα ανόδου με πεζοδρόμιο και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος. Συνεπώς η υποχρέωση εκ του νόμου ασφαλούς μετακίνησης προσωπικού (και οδηγών) υπερκαλύπτεται.

• Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα σχέδια και οι όποιες απειροελάχιστες τεχνικές διαφοροποιήσεις έχουν παρατηρηθεί, δεν είναι ικανές να αλλάξουν αυτό το δεδομένο της ασφαλούς χρήσης.

Αν ο κ. Πρόεδρος έχει κατά νου κάποιο νέο «στοιχείο», πιο ουσιαστικό και πιο σοβαρό, ας το δημοσιοποιήσει. Αλλιώς, επαναλαμβάνεται και αγγίζει τα όρια της εμμονής, όπως άλλωστε έκανε και με αντίστοιχους χώρους στάθμευσης στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) κινούμενος αποκλειστικά και μόνο από τα συντεχνιακά συμφέροντα που εκπροσωπεί. Σεβαστό μεν, κατακριτέο δε. Όπως κατακριτέα είναι και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως αυτή που επιχειρείται.

Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσουμε ότι οι ανάλογες «παρεμβάσεις» του κ. Προέδρου, με τις οποίες «πέτυχε» το κλείσιμο των πάρκινγκ περιμετρικά των τειχών, είχαν ως αποτέλεσμα την μετατροπή τους σε χώρους παραβατικής συμπεριφοράς και δημιουργίας χώρων που κρύβουν κινδύνους για πολίτες και οχήματα που ανεξέλεγκτα σταθμεύουν σε αυτούς, αλλά και για τα τείχη αυτά καθ’ αυτά, που αποτελούν την ζώσα ιστορία του τόπου μας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπερθεματίσουμε ότι για εμάς η επιχειρηματικότητα είναι απολύτως σεβαστή. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε κατ’ επανάληψη. Όχι όμως εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, όχι εις βάρος της κοινωνικής ταυτότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ