Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο κέντρο - Διασωληνωμένος ο ένας από τους τέσσερις τραυματίες

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο κέντρο - Διασωληνωμένος ο ένας από τους τέσσερις τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν υποχώρησε μπαλκόνι στο οποίο εργάζονταν οι τέσσερις οικοδόμοι

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε, μετά τις 10.30 το πρωί, από την ταράτσα του διώροφου κτιρίου του "Παγοποιείου" όπου εργάζονταν τρία άτομα. Προεξοχή του κτιρίου της οδού Παπαγιαμαλή, στην οποία βρίσκονταν οι οικοδόμοι (μεταξύ αυτών και ο εργολάβος), ηλικίας 20, 28, 45 και 57 ετών, ήταν σαθρή και υποχώρησε με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι να πέσουν από ύψος 8-9 μέτρων, ενώ κάτω από το μπαλκόνι βρισκόταν ένας τέταρτος οικοδόμος.

Οι τρεις έχουν τραυματιστεί σοβαρά αλλά βρίσκονται ευτυχώς εκτός κινδύνου, ενώ ο τέταρτος, ο 20χρονος, έχει τραυματιστεί βαριά και, διασωληνώθηκε, ενώ αναζητείται κλίνη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Στο σημείο έσπευσαν τρία ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες αλλά και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Οι δύο είναι Έλληνες και οι άλλο δύο είναι από την Αλβανία.

Ο 20χρονος που είναι σε σοβαρή κατάσταση, φέρει τραύματα στο θώρακα και αιμοθώρακα. Οι άλλοι δύο Έλληνες φέρουν κακώσεις, χτυπήματα στη σπονδυλική στήλη και στα άκρα, ενώ μετά από αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθησαν, διαπιστώθηκε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Βρέντζος αναφέρει ότι στο σημείο όπου εκτελούνταν οι εργασίες δεν υπήρχε κανένα προστατευτικό μέτρο, ενώ εγκληματικό χαρακτηρίζει ότι εργάζονταν χωρίς μέτρα ασφαλείας και μάλιστα σε σαθρά μπαλκόνια. 

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου επισημαίνει την εντατικοποίηση της δουλειάς και την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Η ανακοίνωση

Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα που ενώ όλοι οι δείκτες της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν πάρει τον κατήφορο, αυτός είναι ο μόνος δείκτης που έχει σταθερή και ανοδική πορεία.

Συγκεκριμένα πριν λίγη ώρα ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε στο κτίριο του «Παγοποιείου», στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν έπεσε το μπαλκόνι και βρέθηκαν στο κενό τέσσερις συνάδελφοί μας με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τους.

Και το συγκεκριμένο ατύχημα, όπως και τόσα άλλα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς επίσης αυτό που επανειλημμένα ως συνδικάτο έχουμε επισημάνει για την ακαταλληλότητα πολλών κτιρίων μέσα στην πόλη. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί  στη μεγάλη λίστα!!!

Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών σε γνωστή καφετέρια του Ηρακλείου, τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις εργάτες όταν κατέρρευσε το μπαλκόνι όπου εκτελούσαν εργασίες, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος 8-9 μέτρων. Οι 4 συνάδελφοι μας είναι σοβαρότατα τραυματισμένοι  και ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην ΜΕΘ.

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή  ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απέστειλε σχετική επιστολή στο Δήμο Ηρακλείου, όπου και ζήτα τον έλεγχο της στατικότητας του κτηρίου, καθώς ο χώρος που συνέβη το εργατικό ατύχημα είναι σημείο συναθροίσεων (καφετέρια) ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.
Ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε η ανυπαρξία  των απαραιτήτων  μέτρων ασφαλείας.

Με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας σταμάτησαν οι εργασίες στο κτήριο έως νεοτέρας. Το ΕΚΗ ζήτησε από την Επιθεώρηση εργασίας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πόρισμα ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες. Έλεγχος διενεργείται και από την Ελληνική Αστυνομία.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και στις οικογένειες τους .

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ