Σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στα Δικαστήρια Νεάπολης

Newsroom
Newsroom

Kοινό ψήφισμα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε κοινό ψήφισμα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης  προχώρησαν δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Λασιθίου καθώς και του Ειρηνοδικείου Νεάπολης Λασιθίου, αναφορικά με τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού, που προκύπτουν στις υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κοινό ψήφισμα:

"Στο Πρωτοδικείο Λασιθίου σε σύνολο δεκαέξι (16) οργανικών θέσεων υπηρετούν από την αρχή του δικαστικού έτους μόνο επτά (7) δικαστικοί υπάλληλοι.
Στην Εισαγγελία Λασιθίου σε σύνολο οργανικών θέσεων έντεκα (11) υπηρετούν μόνο τρεις (3).

Στο δε Ειρηνοδικείο Νεάπολης η κατάσταση είναι παρόμοια, καθώς σε σύνολο εννέα (9) οργανικών θέσεων υπηρετούν αυτή τη στιγμή μόνο τρεις (3) δικαστικοί υπάλληλοι.

Με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, όχι μόνο υπάρχει αντικειμενική δυσκολία στην εύρυθμη έως και στη στοιχειώδη πλέον λειτουργία της υπηρεσίας, αλλά είναι βέβαιο ότι τα Δικαστήρια της Νεάπολης Λασιθίου είναι τα μόνα σε όλη την Ελλάδα και πιθανότατα σε όλη την Ευρώπη, όπου συμβαίνει το παράδοξο να υπηρετούν περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί από ότι δικαστικοί υπάλληλοι!
 

Λόγω της κατάστασης αυτής κάθε υπάλληλος έχει επωμιστεί το βάρος πολλών και διαφορετικών αντικειμένων με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των εργασιών και στην εξυπηρέτηση πολιτών, δικηγόρων, αλλά και άλλων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος λαθών, αφού το φιλότιμο, η αφοσίωση και ο ζήλος των ελάχιστων υπαλλήλων που απέμειναν, κοντεύουν να εξαντληθούν μαζί και με τις ανθρώπινες αντοχές τους, ενώ δεν αποκλείεται, σε ένα παλιό κτήριο,  να καταρρεύσουν πρώτα και πριν από αυτό οι άνθρωποι!
 

Κατόπιν όλων αυτών, παρακαλούμε θερμά για τις δικές σας ενέργειες, καθώς όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με εσωτερικές μετακινήσεις ή με πρόσκαιρες αποσπάσεις, αλλά χρειάζονται άμεσες αποφάσεις και καίριες λύσεις."

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ