ΚΡΗΤΗ

ΣΟΚ: Πριν σκοτώσει τον 22χρονο Παναγιώτη, τον είχε σταματήσει η Τροχαία για μέθη, στο Εσωτερικών Υποθέσεων η δικογραφία

Το αυτοκίνητο πήρε τελικά ο συνοδηγός που ήταν αρνητικός στο αλκοτέστ - ΕΔΕ διέταξε ο Υποστράτηγος Κρήτης

Παναγιώτης Καρατζής

Καταιγιστικές οι εξελίξεις με τα όσα αποκαλύπτονται για τα περιστατικά που προηγήθηκαν του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη Καρατζή και με εμπλεκόμενο 45χρονο, γνωστό επιχειρηματία των Χανίων.

Τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το δυστύχημα είναι απίστευτα και πραγματικά προκαλούν σοκ! Όπως προκύπτει, λίγες ώρες πριν το φονικό τροχαίο με θύμα τον άτυχο Παναγιώτη, αστυνομικοί της Τροχαίας είχαν σταματήσει τον 45χρονο Χανιώτη για μέθη, ακινητοποιώντας το όχημα και επιβάλλοντας του το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Δυστυχώς όμως, τελικά τα κλειδιά του αυτοκίνητου παρέλαβε ο συνοδηγός του, ο οποίος βρέθηκε αρνητικός στο αλκοτέστ και λίγες ώρες μετά συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο, με τον 45χρονο να βρίσκεται και πάλι στη θέση του οδηγού!

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να διερευνώνται πλέον τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών, ενώ ο  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης έχει δώσει ήδη εντολή  για ΕΔΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ του Cretalive, σχετικά με τον 45χρονο  οδηγό του μοιραίου ΙΧ, που βρισκόταν όπως γράψαμε νωρίτερα,  σε κατάσταση μέθης και μάλιστα ήταν υπότροπος, αφού πρόσφατα του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα για τροχονομική παράβαση και οδηγούσε δίχως αυτό! 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

"Σχετικά με θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα στα Χανιά Κρήτης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 11 Ιανουαρίου 2025,  από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ανακοινώνεται ότι:

Βραδινές ώρες της Παρασκευής, 10 Ιανουαρίου 2025, οδηγός κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, πράξη για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του και ακινητοποιήθηκε το όχημα, ενώ του βεβαιώθηκε και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Ακολούθησε έλεγχος αλκοόλ με αρνητικό αποτέλεσμα σε έτερο επιβάτη  του οχήματος  και του παραδόθηκαν τα κλειδιά με έκθεση απόδοσης.

Ο παραβάτης μετά από ώρες κατάφερε και ανέκτησε τα κλειδιά του οχήματος και ενεπλάκη αργότερα στο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο για τροχονομική παράβαση (οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ) από το Τ.Τ. ΒΟΑΚ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Χανίων και σχηματίστηκε δικογραφία.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατόπιν επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα της, διαβίβασε στην Εισαγγελία Χανίων, ενημερωτικό της ΓΕΠΑΔ Κρήτης, του οποίου έγινε αποδέκτης, για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών.

Τέλος, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης έχει διαταχθεί Διοικητική Εξέταση για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς."

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση