Σοκ στην Κρήτη από τον θάνατο του Γερμανού Καθηγητή

Σοκ στην Κρήτη από τον θάνατο του Γερμανού Καθηγητή

Προβληματισμό προκάλεσε η ραγδαία επιδείνωση στην υγεία του 42χρονου που αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή του

Έντονο προβληματισμό στην Κρήτη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Γερμανού καθηγητή από τον κορωνοϊό, καθώς ο 42χρονος πανεπιστημιακός δεν υπέφερε από κάποιο υποκείμενο νόσημα και ηλικιακά δεν εντασσόταν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ωστόσο, το πρώτο θύμα της επιδημίας στο νησί, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα οι επιπλοκές που προκλήθηκαν να του κοστίσουν τη ζωή. Το μεσημέρι της Τρίτης η κλινική εικόνα του καθηγητή ήταν πολύ ικανοποιητική σε βαθμό τέτοιο που οι θεράποντες ιατροί σκέφτονταν να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του. Αιφνιδιαστικά, όμως, το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσίασε πνευμονική εμβολή, εξαιτίας της οποίας "κόπηκε" το νήμα της ζωής του.

Ο 42χρονος καθηγητής που είχε βρεθεί στην Κρήτη ως ακαδημαϊκός επισκέπτης για μια σειρά συνεδριών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα ενώ βρισκόταν στο νησί, προερχόμενος από τη Γερμανία. Όταν έγινε γνωστό πως αποτελούσε επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, αμέσως ενημερώθηκαν όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης τέθηκαν σε καραντίνα.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους είχε ανασταλεί και η λειτουργία ολόκληρου του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να προστατευθούν τα μέλη της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητάς του αλλά και οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως μέχρι σήμερα κανένα από τα άτομα που αποτέλεσαν τις επαφές του εκλιπόντος καθηγητή στην Κρήτη, δεν έχει παρουσιάσει ύποπτο σύμπτωμα για τον κορωνοϊό, και όσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive. 

Οι τρεις πτήσεις και η διανυκτέρευση σε αεροδρόμιο

Την ίδια ώρα, εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ο άτυχος καθηγητής να έφτασε στην Κρήτη έχοντας ήδη προσβληθεί από τον κορωνοϊό και χωρίς να έχει εμφανίσει συμπτώματα μέχρι τη στιγμή της άφιξης του στο νησί. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι θετική στον κορωνοϊό έχει βρεθεί η συνεργάτιδά του στη Γερμανία, ενώ το ταξίδι του από την πόλη της μόνιμης κατοικίας του μέχρι το Ηράκλειο ήταν πολύωρο και κοπιώδες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος καθηγητής άλλαξε τρεις πτήσεις μέχρι να φτάσει στο Ηράκλειο και χρειάστηκε να διανυκτερεύσει σε ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ