Σωματεία της Κρήτης στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών

Newsroom
Newsroom

Με αφορμή την πανελλαδική απεργία της Τετάρτη

Στο πλευρό των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης τάσσονται σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κρήτης, με ψηφίσματα και ανακοινώσεις συμπαράστασης.

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν Ηρακλείου   χαιρετίζει την αυριανή κινητοποίηση απεργία  του Πανελλήνιου  Μουσικού Συλλόγου Παραρτήματος Κρήτης.
 Η αυριανή  πανελλαδική  απεργία  ,  είναι ένας ακόμα σταθμός στη μάχη που δίνουν εδώ και ένα μήνα , οι καλλιτέχνες, οι μουσικοί,  ζητώντας την απόσυρση  του απαράδεκτου ΠΔ 85/22 το  οποίο βάζει σφραγίδα στην υποβάθμιση  των σπουδών των πτυχίων των καλλιτεχνών, με ευθύνη  όλων των κυβερνήσεων .
Μέσα από το ΠΔ η κυβέρνηση επιδιώκει   την υποβάθμιση των σπουδών , και την επίθεση στα μισθολογικά –εργασιακά δικαιώματα  των μουσικών.
Οι συνταξιούχοι  στηρίζουν το δίκαιο αγώνα  των μουσικών καλλιτεχνών , και καλούν όλα τα σωματεία οι φορείς του Ηρακλείου  να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους .
Όλοι μαζί   οι εργαζόμενοι ποιο μαζικά και δυναμικά  στο δρόμο του αγώνα  ,γιατί  άλλος δρόμος  για την καλυτέρευση της ζωής μας   δεν υπάρχει.

Συνδικάτο Οικοδόμων  νομού Ηρακλείου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου στηρίζει την απεργία των μουσικών και όλων των καλλιτεχνών την Τετάρτη 8 Φλεβάρη και τη συγκέντρωση στις 12 στην πλατεία Ελευθερίας.  
Η πετυχημένη απεργία των καλλιτεχνών στις 1 και 2 Φλεβάρη  αποδεικνύει την οργή και την αγανάκτηση που επικρατεί στον κλάδο.
Η κυβέρνηση επιχειρεί την υποβάθμιση των Πτυχίων τους, όχι μόνο σε επίπεδο σπουδών, αλλά και στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι ευθύνες όμως είναι διαχρονικές από όλες τις κυβερνήσεις για την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα του καλλιτεχνικού κλάδου.
Όπως οι οικοδόμοι και οι καλλιτέχνες είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που μας θέλει εξαθλιωμένους.
Ξέρουμε καλά ότι μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να αναγκάσουμε την οποιαδήποτε κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα.
Όσο  πιο μαζικός και αποφασιστικός είναι αυτός ο αγώνας, τόσο πιο κοντά θα επιτευχθεί ο στόχος που είναι η ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων των καλλιτεχνών.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ