Σωματείο καθαριστριών εναντίον Δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Σωματείο καθαριστριών εναντίον Δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Κάνει λόγο για "απαράδεκτη" απόφαση

"5 ευρώ μεροκάματο θα παίρνουν οι σχολικές καθαρίστριες στον δήμο Αχαρνών Αστερουσίων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστριών του νομού Ηρακλείου!

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Απαράδεκτη η απόφαση του δήμου Αρχαρνών Αστερουσίων να προσλάβει σχολικές καθαρίστριες για 1.5 ώρα καθημερινά καταδικάζοντας τις σε χαρτζιλίκι αντί για μισθό και εθελοντισμό αντί για εργασία .
Ο δήμος Αρχαρνών Αστερουσίων προχώρησε σε προκήρυξη για τον καθαρισμό των σχολικών κτηρίων .Και ενώ όλοι σχεδόν οι δήμοι του Ν. Ηρακλείου βάζουν δικά τους χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες στην καθαριότητα των σχολείων αυτός ενώ πέρυσι είχε 10 πλήρης και 8 μερικής σύνολο 18 .Φέτος ζητάει 21 άτομα μοιράζοντας τις ώρες .Καταδικάζοντας έτσι εργαζομένους σε 3ωρα ,2ωρα ακόμα και 1,5 ώρα εργασία .
Αντιλαμβανόμαστε ότι υπήρχε μείωση των ωρών από το υπουργείο όπως και την πιθανή έλλειψη χρημάτων στον δήμο Αρχανων Αστερουσίων όμως θα μπορούσαν να παραμείνουν στα ίδια άτομα με πέρυσι και να μοιράσουν σε αυτά τις ώρες .
Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι καιρός για εκπτώσεις στην καθαριότητα των σχολείων .Η πανδημία συνεχίζεται και η νέα μετάλλαξη Δ χτυπάει και τους νέους . 
Αυτοί οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με έναν καφέ στην κυριολεξία για να κρατήσουν τα σχολεία καθαρά και τα παιδιά ασφαλή .

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ .
Αυτοί οι εργαζόμενοι με 2 ώρες και 1,5 εργασίας δεν θα πάρουν  σύνταξη δεν θα μπουν το καλοκαίρι στο ταμείο ανεργίας και σίγουρα δεν θα ζήσουν τις οικογένειες τους με 135 ευρώ .
Κόβοντας απλώς τον καφέ στα διοικητικά συμβούλια και τις επιτροπές θα μπορούσατε να διπλασιάσετε το μισθό τους .
Το Σωματείο καθαριστριών Ν. Ηρακλείου  προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει καμία παραβίαση ωραρίου .
Ευθύνη στην περίπτωσή που βρεθεί συνάδελφος να δουλεύει πέραν του ωραρίου του έχει και ο διευθυντής του σχολείου και το σωματείο καθαριστριών είναι αποφασισμένο να περιφρουρεί και να καταγγέλλει οποιαδήποτε προσπάθεια για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία τόσο στην επιθεώρηση εργασίας όσο και στο τμήμα ελέγχων του ΕΦΚΑ ".
 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ