Στα Χανιά ο εντεταλμένος της Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Στα Χανιά ο εντεταλμένος της Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκο Καλογερή

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των υπαρχουσών επαφών σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Norbert Barthle, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), συνοδευόμενος από τον κ. Rainer Spiering, Βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), την Επιτ. Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κα Αργυρώ Γαναδάκη, όπως επίσης από στελέχη του γραφείου του.  

Η συζήτηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και του κ. Barthle, ο οποίος διαδέχτηκε τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό κ. Hans-Joachim Fuchtel στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας, περιείχε θέματα σχετικά με την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων, την κυκλική οικονομία, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Γερμανός Υφυπουργός Χανιά

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Κρήτης χάρις στον οποίο εξασφαλίστηκαν Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις άνω των 150.000.000€ για τη δημιουργία υπερσύγχρονων μονάδων διαχείρισης στο νησί μας, στα πρότυπα της μονάδας διαχείρισής της ΔΕΔΙΣΑ στις Κορακιές, η οποία και αυτή εκσυγχρονίστηκε πλήρως.

Επίσης συζήτησαν για την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην κοινωνική και οικονομική ζωή των δύο περιοχών, οι οποίες είναι σαφώς δυσμενέστερες στην Κρήτη, λόγω της μεγάλης πτώσης του τουρισμού, και συμφώνησαν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομος για την οικονομία, αλλά και εν όψει της νέας σχολικής περιόδου, αποτελεί δικλείδα ασφαλείας ώστε τα παιδιά μας να έχουν επιτέλους μια κανονική εκπαιδευτική χρονιά, την οποία στερήθηκαν πέρυσι.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να ανταλλάξουν όχι μόνο εμπειρίες αλλά και καλές πρακτικές.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ