Στα "κάγκελα" οι γονείς του Γερωνυμάκειου ενώ αναζητούνται λύσεις

Στα "κάγκελα" οι γονείς του Γερωνυμάκειου ενώ αναζητούνται λύσεις

Εξακολουθούν να μένουν άστεγοι 380 μαθητές του Ηρακλείου.

Χώρους για να φιλοξενηθούν οι μαθητές των 24ου και 31ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου αναζητά ο Δήμος Ηρακλείου. Έχει καταθέσει αίτημα προς το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την αξιοποίηση των ΚΕΚ Τεχνικών Σχολών στη Ν. Αλικαρνασσό, μία λύση που ίσως δεν είναι και τόσο εφικτή, ενώ από το κάδρο δε λείπει και το Γυμναστήριο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Οι γονείς του Γερωνυμάκειου εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναβρασμό. Χαρακτηριστική είναι η εξής επιστολή από δύο γονείς:

"Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, Δήμος Ηρακλείου και Διευθύνσεις των σχολείων, να αναλάβετε όλοι τις ευθύνες σας για τη ζημιά που κάνετε στα παιδιά και στις οικογένειες τους

Δύο σχολεία, 380 μαθητές σε ομηρία. Από τις 27 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά μας δεν έχουν μπει ξανά στο σχολείο τους. Η λύση των αρμοδίων; Τηλεκπαίδευση! Χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα, δίχως να αναλογίζονται τη ζημιά που προκαλούν με τον συνεχή εγκλεισμό στους μαθητές, δίχως να τους ενδιαφέρει τι θα απογίνουν οι οικογένειες με εργαζόμενους γονείς. Αυτό ονομάζεται αναλγησία. Η λύση έπρεπε να έχει βρεθεί άμεσα. Εύρεση αιθουσών από σχολές, από φροντιστήρια, από ΙΕΚ, από Πανεπιστήμια. Μετακίνηση τάξεων σε γειτονικά σχολεία. Αξιοποίηση κενών δημόσιων χώρων, όπως ο Θεατρικός Σταθμός.

Βρείτε λύση ΑΜΕΣΑ.

Θα μας βρείτε μπροστά σας. Να θυμάστε ότι έχουμε κρίση και μνήμη.

Μάνος Ανδρουλακάκης – Ουρανία Σεψά (γονείς 2 μαθητών)".

Δείτε επίσης:

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές του 7ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου

Οι "άστεγοι" μαθητές και η ανέφικτη λύση

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ