Οι "άστεγοι" μαθητές και η ανέφικτη λύση

Οι "άστεγοι" μαθητές και η ανέφικτη λύση

Η λύση που προέκρινε ο Δήμος Ηρακλείου και γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει

Μεγάλο, όπως έχει γράψει το Cretalive, είναι το πρόβλημα στέγασης των μαθητών του Ηρακλείου των οποίων τα σχολεία έχουν κριθεί ακατάλληλα μετά το σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Για το 24ο και το 31ο Δημοτικό σχολείο που στεγάζονται στο παλιό Βρεφοκομείο επί της οδού Γερωνυμάκη, οι πληροφορίες ήθελαν την δημοτική αρχή να ζητά από το Επιμελητήριο Ηρακλείου την παραχώρηση των αιθουσών που διαθέτει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού προκειμένου να επιστρέψουν τα παιδιά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι πληροφορίες ωστόσο του Cretalive αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί σχετικό επίσημο αίτημα στην Διεύθυνση του ΚΕΚ. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αναφέρουν πως ακόμα κι αν υπάρξει αίτημα, είναι πολύ δύσκολο έως ανέφικτο να παραχωρηθούν οι συγκεκριμένες αίθουσες. 
Όπως επισημαίνεται, εκεί γίνονται καθημερινά ακόμα και πρωινές ώρες διάφορα σεμινάρια, επίσης δεν είναι αποκλειστική η χρήση του χώρου από το ΚΕΚ, καθώς εκεί "φιλοξενούνται" δραστηριότητες και άλλων Φορέων, ενώ υπάρχει και υλικοτεχνική υποδομή, π.χ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. "Για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν εδώ οι μαθητές θα πρέπει το ΚΕΚ να κλείσει" αναφέρεται χαρακτηριστικά! 

Να σημειωθεί ότι οι γονείς των 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου διεκδικούν άμεσα την επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί με πρωινή δια ζώσης Εκπαίδευση σε κατάλληλες συνθήκες για όλα τα παιδιά.

 

Δείτε επίσης:

Λύση μέσω Δημάρχου στο ζήτημα στέγασης εκατοντάδων μαθητών

Επιτροπή αγώνα και κινητοποιήσεις στο Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο

Εκτός σχολείου θα μείνουν μαθητές του Ηρακλείου και την ερχόμενη βδομάδα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ