Στεφάνι από το ΚΚΕ για την 75η Επέτειο Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Στεφάνι από το ΚΚΕ για την 75η Επέτειο Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Εκ μέρους της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο 9 Μάη, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στη στοά Μακάσι, η Μαρία Κοκοσάλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης ενώ εκ μέρους των ΤΟ Ηρακλείου της ΚΝΕ, ο Αργύρης Αλεξάκης, μέλος του ΣΠ Κρήτης.

 

Επιπλέον, στην συμβολική συγκέντρωση απεύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό»:

«Σήμερα, εδώ, στην μαρτυρική «ΣΤΟΑ ΜΑΚΑΣΙ», το ΚΚΕ τιμάει την 9η Μάη, την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. 

Αποτίει φόρο τιμής σε όλους τους πατριώτες που έπεσαν στα πεδία των μαχών, αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, ενάντια στο φασισμό. Όλους όσοι θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν ή στάλθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είναι μέρα που θυμίζει την άσβεστη προσφορά της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού που έμπηξε το σφυροδρέπανο στην καρδιά του ναζισμού, στο Βερολίνο. 

Θυμίζει τη απαράμιλλη και καθοριστική προσφορά στη συντριβή του ναζισμού, των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης, με τον πρωτοπόρο και αποφασιστικό ρόλο των Κομμουνιστικών Κομμάτων. 

Εμείς, οι έλληνες κομμουνιστές είμαστε περήφανοι που το κόμμα μας, το ηρωικό ΚΚΕ, αποτέλεσε τον κύριο αιμοδότη και καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ στη χώρα μας, γράφοντας λαμπρές σελίδες, με την ηρωική θυσία και δράση χιλιάδων μελών και στελεχών του.

Η 9η Μάη δεν είναι η «μέρα της Ευρώπης», όπως χυδαία κηρύττει η Ε.Ε., η συμμαχία των ευρωπαίων καπιταλιστών, παραχαράσσοντας την ιστορική μνήμη. 

Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο εδαφών, χωρών και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Αυτός γεννά καθημερινά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την προσφυγιά, τον πόλεμο. 

75 χρόνια μετά το μήνυμα «ποτέ πια φασισμός», αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα μέχρι την τελική ανατροπή του, είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Σήμερα, και πάλι, η ανθρωπότητα απειλείται με νέα δεινά, μπροστά στην ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για κέρδη, τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για τον έλεγχο των αγορών και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μας είναι ορατός με θύματα και πάλι τους λαούς. Η ιστορία μας διδάσκει: Ό,τι δεν λύνουν με την ιμπεριαλιστική τους «ειρήνη» το λύνουν με τον πόλεμο.

Στη χώρα μας, όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά εμπλέκουν το λαό μας όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τη βάση της Σούδας και νέες αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις σε όλη τη χώρα και παράλληλα μεθοδεύουν να πληρώσουν ξανά οι λαοί τη νέα καπιταλιστική κρίση. Αξιοποιούν την πανδημίας ως αφορμή και εργαλείο προώθησης αντιλαϊκών σχεδιασμών και επιδιώξεων, όπως σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. 

Φτάνει πια! Τη νέα κρίση τους δεν θα την ξαναπληρώσουν οι λαοί για να σωθεί το κεφάλαιο.

Οι εξελίξεις δεν χωρούν άλλες προσμονές και αυταπάτες! Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται. Παραμένει βάρβαρος και επαχθής. Οι λαοί του κόσμου, η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρας μας, όπου γης οι καταπιεσμένοι, πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και πάλι για την οριστική ανατροπή του. 

Στο δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» οι λαοί να απαντήσουν με την οργάνωση της πάλης τους: Τώρα εμπρός για το Σοσιαλισμό! Είναι αναγκαίος και επίκαιρος, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, «για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι».

Η δραστηριότητα της ΚΟ Ηρακλείου για την 75η επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών συνεχίζεται, σήμερα το απόγευμα στις 6μμ με πλατιές εξορμήσεις της ΚΟ Ηρακλείου και των ΤΟ της ΚΝΕ στις γειτονιές της Αλικαρνασσού, του Ατσαλένιου και των Δειλινών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ