Στη Βουλή εκ νέου το θέμα της απαίτησης της ΕΤΑΔ για ακίνητα της πρώην Βάσης

Στη Βουλή εκ νέου το θέμα της απαίτησης της ΕΤΑΔ για ακίνητα της πρώην Βάσης

Αναφορά των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή φέρνουν εκ νέου το ζήτημα των ακινήτων της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών και της προκλητικής - όπως τη χαρακτηρίζουν - επιστολής της ΕΤΑΔ για «εντός 20 ημερών» παράδοση των ακινήτων που στεγάζουν το Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και το Δημοτικό Σχολείο Γουρνών, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: 

Αυτή τη φορά οι βουλευτές Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτη Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης καταθέτουν στους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου με το οποίο εκφράζεται η εντονότατη ανησυχία που προκάλεσε το «τελεσίγραφο» της ΕΤΑΔ προς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου για «παράδοση» εντός 20 ημερών ακινήτων της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών και στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών στο οποίο φοιτούν 112 μαθητές του δημοτικού.

Στο κείμενο τονίζεται ότι η ενέργεια αυτή «έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην τοπική κοινότητα», και ότι «είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αδιαφορίας για τις ανάγκες των δημοτών-κατοίκων και γονιών της περιοχής κατά το σχεδιασμό «αξιοποίησης της Πρ. Αμερ. Βάσης Γουρνών» και της χωροταξικής ανάπτυξης της περιοχής».

Οι 3 βουλευτές ζητούν τις άμεσες ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

 

 

Δείτε επίσης:

Μπαράζ επαφών για να αποτραπεί η "αρπαγή" ακινήτων στην πρώην Βάση

"Αρπαγή" εγκαταστάσεων της πρώην Βάσης Γουρνών από την ΕΤΑΔ


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ