Στη βουλή η ανάδειξη του μνημειακού αρχιτεκτονικού συνόλου στο Καστέλι

Newsroom
Newsroom

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη και τη σημασία ανάδειξης του μνημειακού αρχιτεκτονικού συνόλου στο Καστέλλι, επισημαίνει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με σχετική Ερώτηση που απευθύνει προς την Υπουργό Πολιτισμού με την συνυπογραφή της Τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακής Μάλαμα.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, πρόκειται για μοναδικό εύρημα εξαιρετικής σημασίας που αναμένεται να αλλάξει τα αρχαιολογικά δεδομένα και να φωτίσει τις γνώσεις μας για τη μινωική εποχή και τη χρήση αντίστοιχων προϊστορικών κτισμάτων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Πρόκειται για κάποιου τύπου κοινοτικό κτίριο - ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή της Πεδιάδας και η πραγματική ερμηνεία του ευρήματος αναμένεται να αποκαλυφθεί με την ολοκλήρωσή της ανασκαφής. Γι’ αυτό και ζητάμε απαντήσεις από την αρμόδια Υπουργό, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ανασκαφικής έρευνας, τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την ανάδειξη του μνημειακού αρχιτεκτονικού συνόλου, καθώς και για το αν υφίσταται το ενδεχόμενο να επιτρέψει τη τοποθέτηση συστημάτων επιτήρησης στην εν λόγω περιοχή που οι ανασκαφές απέδωσαν το μνημείο.».

Με την Ερώτηση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην εν λόγω περιοχή επρόκειτο να τοποθετηθούν τα ραντάρ του νέου διεθνούς αερολιμένα Καστελλίου. Ωστόσο, η μοναδικότητα του ευρήματος επιβάλλει την αλλαγή των όποιων σχεδίων και τη λήψη όλων εκείνων των ενεργειών που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη και την προστασία του μνημείου.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ