Στη Βρετανία τον έψαχναν οι μυστικές υπηρεσίες, στην Κρήτη τον βρήκαν!

Στη Βρετανία τον έψαχναν οι μυστικές υπηρεσίες, στην Κρήτη τον βρήκαν!

Βρετανός με καταγωγή από την Ιορδανία ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές, ενώ βρισκόταν στην «κόκκινη λίστα» των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Στη Βρετανία τον αναζητούσαν, στο Μυλοπόταμο τον βρήκαν! Ο λόγος για έναν Βρετανό υπήκοο με καταγωγή από την Ιορδανία, ο οποίος ήταν στα "κιτάπια" των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και ήρθε για διακοπές στην Κρήτη.

Αστυνομικές δυνάμεις των υπηρεσιών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο κινητοποιήθηκαν όταν πλέον διαπιστώθηκε ότι η περίπτωση του 27χρονου δεν ήταν απλή και υπήρχαν οδηγίες. Τον εντόπισαν άνδρες του ΤΑΕ Μυλοποτάμου και, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", υπάρχουν κάποια ερωτήματα για το καθεστώς υπό το οποίο κατάφερε να εισέλθει, και μάλιστα αεροπορικώς, στην χώρα μας από την στιγμή που υπήρχε απαγόρευση για λόγους εθνικής ασφάλειας. Με το δεδομένο αυτό, με το που θα πληκτρολογούνταν τα στοιχεία του, το όνομά του θα έπρεπε να "κοκκινίσει", κάτι το οποίο είτε δε συνέβη, είτε δεν έγινε αντιληπτό και προς το παρόν εξετάζεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας ήρθε στην Κρήτη στις 29 ή 30 Αυγούστου και μέσα σε λίγα 24ωρα με τη συνεργασία της ΕΥΠ και της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Με βάση την πληροφόρηση από τις Βρετανικές Υπηρεσίες, ο άνδρας εντοπίστηκε με την οικογένειά του να κάνει διακοπές στην Κρήτη, τον έκριναν ως ανεπιθύμητο πρόσωπο και σήμερα στις 3 το μεσημέρι έφυγε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με βάση την απόφαση επιστροφής που εκδόθηκε. 

Όπως γνωστοποιήθηκε στις ελληνικές αρχές, από την έρευνα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών προέκυψε ότι το συγκεκριμένο άτομο διατηρούσε σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις κι ως εκ τούτου τελούσε υπό επιτήρηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως, δεν προέκυψε από την έρευνα κάτι ύποπτο σε σχέση με τις κινήσεις του στην Ελλάδα. 

Ποιος είναι ο 27χρονος ύποπτος για τζιχάντ που συνελήφθη στην Κρήτη

Ανθρωπιστής που ήθελε να βοηθήσει τους αμάχους που τραυματίζονται στις μάχες της Συρίας είχε δηλώσει στις βρετανικές Αρχές ο 27χρονος Βρετανός υπήκοος με καταγωγή από την Ιορδανία. Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στη Βρετανία. Κάποια στιγμή στο παρελθόν ταξίδεψε από τη Βρετανία στη Συρία. Το ταξίδι του μπήκε στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, οι οποίες διέθεταν πληροφορίες ότι ο 27χρονος ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι από εκείνη τη στιγμή μπήκε στις λίστες των Βρετανών με τους υπόπτους για ισλαμική τρομοκρατία. Όταν ο 27χρονος επέστρεψε από τη Συρία στη Βρετανία, πράκτορες των αρμόδιων υπηρεσιών τον ανέκριναν. Ο 27χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι πράγματι τον προσέγγισαν τρομοκράτες με σκοπό να τον στρατολογήσουν αλλά εκείνος δεν ενέδωσε στις προτάσεις τους.

Ο ύποπτος, ωστόσο, δεν έπεισε τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας για τα κίνητρα του ταξιδιού του στη Συρία. Εάν δηλαδή πράγματι πήγε εκεί για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Έτσι, σε βάρος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ το όνομά του εντάχθηκε στους υπόπτους για τρομοκρατία.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ