Στη φυλακή επιστρέφει ο πατέρας στην υπόθεση του "άβατου" στο Φόδελε

Newsroom
Newsroom

Εκτός φυλακής γιος και ανίψια - Η απόρριψη της επιβαρυντικής περίστασης της "στρατολόγησης" του 13χρονου γιου του 52χρονου "έριξε" σημαντικά το πλαίσιο των ποινών.

Στη φυλακή οδηγείται ο πατέρας από την υπόθεση της οικογένειας από το Φόδελε για την επιχείρηση στο «άβατο». Τόσο στον ίδιο όσο και στο γιο και τα ανίψια του επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης, ωστόσο σε όλους, πλην του 52χρονου πατέρα, η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στον 27χρονο γιο επιβλήθηκε ποινή 6 ετών κάθειρξης και 2 μήνες, στον 52χρονο πατέρα 9 χρόνια κάθειρξης και 3 μήνες και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, ενώ στα τρία ανίψια - και ξαδέλφια μεταξύ τους - επιβλήθηκε ποινή 6 ετών κάθειρξης στον καθένα.

Σε ό,τι αφορά στους τρεις κατηγορούμενους αλλοδαπούς, που κατηγορούνταν για αγορά και απόπειρα αγοράς, οι δυο - στον ένα εκ των οποίων είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό - καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή. Ο 8ος κατηγορούμενος - ο τρίτος αλλοδαπός - καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 έτη με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους να εμφανίζεται στην Ασφάλεια Ηρακλείου και να μην φύγει από τη χώρα.

Ως προς τον πατέρα, η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν γεμάτη από συγγενείς της οικογένειας, ενώ οι δικηγόροι έδωσαν αγώνα, ζητώντας ακόμη και σε παρακλητικό τόνο από την Έδρα να δώσει στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη, καθώς όπως σημειώθηκε ο 52χρονος είναι παχύσαρκος, έχει σάκχαρο, πρόβλημα με την καρδιά και το μάτι, ενώ η σύζυγός του είναι καρκινοπαθής. Ωστόσο το Δικαστήριο επέμεινε ότι ο πατέρας που έχει και ποινικό παρελθόν, θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι με βάση τη δικογραφία και τις διώξεις που είχαν ασκηθεί υπήρχε η επιβαρυντική περίσταση, της "στρατολόγησης" του 13χρονου γιου του 52χρονου και αδελφού του 27χρονου στις "ναρκω-μπίζνες". Η Εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αν.Κρήτης είχε προτείνει να διατηρηθεί η επιβαρυντική περίσταση μόνο για τον πατέρα, σήμερα, ωστόσο, το Δικαστήριο απέρριψε την πρόταση και κρίθηκαν όλοι ένοχοι για απλή διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης το Δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στους 6 από τους 8. Δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στον πατέρα και σε έναν από τους αλλοδαπούς. Βάσει όλων αυτών, ωστόσο, "έπεσε" αρκετά το πλαίσιο ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, τον Σεπτέμβριο του 2021, στο «άβατο» της οικογένειας (διατηρούν συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην περιοχή του Φόδελε), είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί σε διαφορετικά σημεία, μία ποσότητα 5 κιλών χασίς και μία ποσότητα 300 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Την ευθύνη για την ποσότητα της κοκαΐνης είχε αναλάβει ο 27χρονος,  αδελφός του ανήλικου, ο οποίος δήλωσε εξαρτημένος και προέβαλε τον ισχυρισμό της κατοχής για προσωπική χρήση, ενώ την ευθύνη για τα πέντε κιλά χασίς είχε αναλάβει ξάδελφος του, ο οποίος επίσης προέβαλε τον ισχυρισμό της κατοχής για προσωπική χρήση.  
 


Δείτε επίσης:

Δίκη Φόδελε: Αυτή είναι η εισαγγελική πρόταση

Στο εδώλιο σήμερα μέλη της οικογένειας από το Φόδελε για την επιχείρηση στο «άβατο»

Φόδελε: Στη φυλακή και οι πέντε Κρητικοί

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ