Δίκη Φόδελε: Αυτή είναι η εισαγγελική πρόταση

Newsroom
Newsroom

Την Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για τους οκτώ κατηγορουμένους


Νέα διακοπή στη δίκη για τα μέλη της γνωστής οικογένειας στο Φόδελε, με την απόφαση να εκδίδεται τελικά τη Δευτέρα. Την Τρίτη, η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι οχτώ κατηγορούμενοι, με κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το κατηγορητήριο.

Πιο συγκεκριμένα πρότεινε την ενοχή του 52χρονου πατέρα, του 27χρονου γιου του και ενός 27χρονου ξαδέλφου του για διακίνηση κοκαΐνης, πρότεινε ακόμα ενοχή για δυο ακόμα νεαρούς, συγγενείς των δυο πρώτων, για διακίνηση χασίς. Ζήτησε να απορριφθεί το ελαφρυντικό της τοξικομανίας για πατέρα και γιο, ενώ σε ο,τι αφορά στον πατέρα πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος με την επιβαρυντική περίσταση καθώς η εισαγγελέας θεωρεί ότι χρησιμοποίησε τον 13χρονο γιο του, ως απλό συνεργό,σε μια περίπτωση που αφορούσε σε παράδοση ποσότητας περίπου 10 γραμμαρίων κόκας σε αλλοδαπό συγκατηγορούμενο.  Σε ο,τι αφορά στους τρεις αλλοδαπούς που κάθονται επίσης στο εδώλιο, για τους δυο πρότεινε ενοχή για την κατηγορία της απόπειρας αγοράς ναρκωτικών και για τον τρίτο πρότεινε ενοχή για αγορά.

Η εισαγγελέας, πολύ συνοπτικά, εξέφρασε την άποψη ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύεται ότι οι κατηγορούμενοι δρούσαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Υποστήριξε ότι περισσότερο η δράση τους παραπέμπει σε μια απλή συναυτουργική δράση. Η πρόταση της εισαγγελέως χαρακτηρίστηκε σκληρή από συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι το κατηγορητήριο βρίθει αοριστιών, ενώ μάλιστα κάποιοι διερωτήθηκαν με έμφαση: «μήπως έχουμε παρείσφρηση μυστικών παράνομων προανακριτικών αποδεικτικών μέσων;».   Σε άλλο σημείο ειπώθηκε για την εισαγγελική πρόταση: «δεν χρειαζόταν τόση επιβάρυνση από την στιγμή που υπάρχει ανάληψη ευθύνης….ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος».

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την κοκαΐνη έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο 27χρονος γιος, ο οποίος δηλώνει εξαρτημένος, ενώ την ευθύνη για τα πέντε κιλά χασίς νεαρός συγγενής του, ο οποίος επίσης προβάλλει τον ισχυρισμό της προσωπικής χρήσης. Ιδιαίτερα για τον πρώτο, οι συνήγοροι του τόνισαν ότι αν και δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή του στη δικογραφία, παρά μόνο σε επίπεδο πληροφοριακό, είχε το θάρρος και την παρρησία να ομολογήσει προκειμένου να μην μπλέξουν άδικα κάποιοι άλλοι άνθρωποι. «Άλλοι θα κρύβονταν πίσω από αυτό το κενό. Θα προσπαθούσαν να το εκμεταλλευτούν… είναι παραβατικός, έχει ψυχιατρικά θέματα αλλά δεν είναι σάπιος ηθικά….» υποστήριξαν.

 

Δείτε επίσης

Σήμερα τα σπουδαία στις δύο δίκες, με επίκεντρο το Φόδελε και τις Σίσες

Στο εδώλιο σήμερα μέλη της οικογένειας από το Φόδελε για την επιχείρηση στο «άβατο»

Φόδελε: Στη φυλακή και οι πέντε Κρητικοί

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ