Στη Χερσόνησο ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στη Χερσόνησο ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στο επίκεντρο ζητήματα αθλητικών υποδομών, αναπτυξιακών έργων αλλά και του τουρισμού

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος υποδέχθηκε σήμερα στο δημοτικό κατάστημα Λιμ. Χερσονήσου τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης εργασίας. Στην συνάντηση με αντιδημάρχους, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος αφού εξήρε τη συνεργασία με τον Υφυπουργό, αναφέρθηκε διεξοδικά σε ζητήματα υποδομών και αναπτυξιακών έργων που είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Αθλητισμού.

Αυγενάκης Χερσόνησος

Στη συνάντηση έγινε επίσης ενημέρωση για θέματα που αφορούν στους τουριστικούς δήμους και στο ευαίσθητο τουριστικό προϊόν, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την εξάλειψη παθογενειών προς όφελος των δημοτών.

Αυγενάκης Χερσόνησος

«Οι συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης στη μετα-καραντίνα εποχή του covid-19 θα είναι δυσβάσταχτες ειδικά για τους τουριστικούς Δήμους και τις τοπικές τους κοινωνίες, καθώς οι ανταποδοτικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται στους δημότες, δηλαδή θα υπάρχουν έξοδα, με κατακόρυφη όμως μείωση των εσόδων από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη. Χρειάζεται επιπλέον να εξεταστεί η ύπαρξη προγράμματος επιδότησης εργασίας και άμεσης λήψης μέτρων στήριξης των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία, καθώς τίθεται θέμα επιβίωσης. Ακόμα και η άμεση καταβολή δόσεων ΚΑΠ στους Δήμους είναι μια σημαντική ενίσχυση για την πληρωμή δαπανών αυτή τη δύσκολη περίοδο. Όλα τα παραπάνω πρέπει να ενταχθούν μέσα σε ένα συνολικό σχεδιασμό, με ισχυρές πολιτικές αποφάσεις, που θα επιφέρουν μια νέα πνοή στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας,» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σέγκος.

Αυγενάκης Χερσόνησος

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επιλογή του να εγκαινιάσει το πρόγραμμα επισκέψεων στους Δήμους του Νομού Ηρακλείου από το Δήμο Χερσονήσου και του παρέδωσε υπόμνημα με συγκεκριμένα αιτήματα, που αφορούν την παραχώρηση έκτασης εντός της πρώην αμερικανικής βάσης από την ΕΤΑΔ στο Δήμο, αναβάθμιση βιολογικών Μαλίων-Χερσονήσου-Γουβών, αξιοποίηση μαρίνας Μαλίων, προστασία παραλιακού μετώπου, γήπεδο Μαλίων, αλλαγή δικτύων άρδευσης, κόμβοι Καρτερού και Μαλίων κ.ά. 

Αυγενάκης Χερσόνησος

Ο Υφυπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν από τη δημοτική αρχή και δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη δρομολόγηση λύσεων σε συγκεκριμένα, καίρια για την περιοχή ζητήματα. 

Σε ανάρτησή του με αφορμή την επίσκεψη στη Χερσόνησο ο κ. Αυγενάκης σημείωσε:

"Ξεκινάμε με πρώτο σταθμό το Δήμο Χερσονήσου στενή συνεργασία με τους δήμους του Ν. Ηρακλείου και με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να εξετάσουμε πιο συγκροτημένα θέματα αθλητισμού, αναπτυξιακά θέματα, τοπικά ζητήματα. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην εξέλιξη έργων που πρέπει να στηριχθούν σε επίπεδο μελετών και χρηματοδοτήσεων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και θεσμικά ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ