Στη Σητεία, σήμερα, ο Μάκης Βορίδης

Στη Σητεία, σήμερα, ο Μάκης Βορίδης

Στη Σητεία θα βρίσκεται σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, με τον αγροτικό κόσμο να ... κρέμεται από τα χείλη του, καθώς αναμένονται σημαντικές ανακοιν΄βσεις για τις αποζημιώσεις των παραγωγών κηπευτικών λόγω κορωνοϊού.

Ο υπουργός θα φθάσει στη Σητεία με αεροσκάφος το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετέχει σε εκδήλωση για την ίδρυση της εταιρείας «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – La Sitia Α.Ε.» όμως εκτός από τη θεσμική συμμετοχή του, αναμένεται να προχωρήσει και σε ανακοινώσεις, για πάνω από 90 εκ. ευρώ για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί κηπευτικών λόγω COVID.

Ο υπουργός προβλέπεται σήμερα να ανακοινώσει από τη Σητεία ότι έχουν εξευρεθεί κονδύλια, προκειμένου να αποζημιωθούν παραγωγοί κατ’ αρχάς για τις καλλιέργειες τομάτας, αγγουριού και μελιτζάνας, ενώ πραγματοποιούνται προσπάθειες που βρίσκονται στην τελική ευθεία και φαίνεται πως πηγαίνουν προς αποζημίωση, αναφορικά με το πρώιμο καρπούζι και την πατάτα.

Ο Μάκης Βορίδης επίσης αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις και για τον τομέα της ελαιοπαραγωγής και την πορεία του φακέλου για τις αποζημιώσεις της περυσινής χρονιάς, καθώς επίσης και γενικότερες ανακοινώσεις για την αγροτική παραγωγή που θα αφορούν κατά κύριο λόγο την ανατολική Κρήτη, αλλά και την Κρήτη συνολικότερα. 

Πέραν της επίσκεψης στη Σητεία, δεν αποκλείεται - αν το πρόγραμμα το επιτρέψει - να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στα Σφακιά, τόπο καταγωγής της μητέρας του.

Αύριο θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ