Σήμερα, στο ΣτΕ, η υπόθεση Ρίχτερ

Σήμερα, στο ΣτΕ, η υπόθεση Ρίχτερ

Συζητείται η αίτηση ακύρωσης του καθηγητή Χάινς Ρίχτερ κατά της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης που του αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα

Σήμερα Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, στις 09.30 το πρωί, συζητείται μετ' αναβολήν ενώπιον του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ σε επταμελή σύνθεση η αίτηση ακυρώσεως του Καθηγητή Χ. Ρίχτερ κατά της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την οποία τού αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα.

Υπενθυμίζεται ότι στον Χάινς Ρίχτερ, ο οποίος είχε εκδώσει βιβλίο για τη Μάχη της Κρήτης, είχε απονεμηθεί από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα, κατόπιν πρότασης διδάσκοντα στο τμήμα, ο οποίος πλέον έχει, με αίτημά του, μετακινηθεί σε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Κατόπιν πολλαπλών αντιδράσεων για το περιεχόμενο του βιβλίου, το θέμα έφτασε ως και τη Βουλή με ερωτήσεις, ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις καθηγητών του τμήματων Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Χάινς Ρίχτερ διώκεται για παράβαση του άρ. 2 του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου και αθωώνεται μετά από διαδικασία τριών μηνών. Οι μάρτυρες κατηγορίας Καθηγητές επανέρχονται και ζητούν την αφαίρεση της επιτιμίας, κάτι το οποίο έγινε από τη Σύγκλητο.

Το κλητήριο θέσπισμα

Κλητήριο θέσπισμα Ρίχτερ by athananag

 

Η Αίτηση Ακυρώσεως

Αίτηση Ακυρώσεως Richter by Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ