Στη Σμύρνη, τα πλοία που είχαν κατασχεθεί στην Αγία Γαλήνη

Στη Σμύρνη, τα πλοία που είχαν κατασχεθεί στην Αγία Γαλήνη

Απομακρύνθηκαν μετά από πολύμηνες προσπάθειες τα παροπλισμένα, «Andrea» και “Zahra”

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες και δαιδαλώδεις διαδικασίες αναχώρησαν επιτέλους τη Δευτέρα από την Αγία Γαλήνη με προορισμό τα διαλυτήρια του Αλί Αγά, στα παράλια της Σμύρνης, τα παροπλισμένα πλοία «Andrea» και “Zahra”.

Μία εξέλιξη που ανακουφίζει τους κατοίκους της Αγίας Γαλήνης αλλά και τον δικηγόρο κ. Βαγγέλη Στρατουδάκη, ο οποίος είχε αναλάβει το όλο εγχείρημα από τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο κ. Στρατουδάκης εκπροσωπεί την εταιρεία στην ανήκει το “Andrea”. Εκείνος ανέλαβε να έρθει σε επικοινωνία και με την ιδιοκτησία του “Zahra” ώστε να υπάρξει συμφωνία για μία κοινή επιχείρηση ρυμούλκησής τους στα παράλια της Τουρκίας.

2

Όπως είναι ήδη γνωστό, το “Zahra” είχε εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2015, στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης στη στεριά περίπου 3.500 χαρτοκιβωτίων λαθραίων τσιγάρων. Η υπόθεση του ρυμουλκού “Andrea” είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε ποινικό επίπεδο.

Στην «κοιλιά» του εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές χρονικές φάσεις σχεδόν 13 τόνοι χασίς σε μορφή «σοκολάτας» και τρία εκατομμύρια χάπια captagon.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ