Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush»

Newsroom
Newsroom

Στη βάση της Σούδας βρίσκεται από χθες τα ξημερώματα το αεροπλανοφόρο κλάσης «Νίμιτζ» «George H.W. Bush» με τον κωδικό CVN 77

Στη βάση της Σούδας βρίσκεται από χθες τα ξημερώματα το αεροπλανοφόρο κλάσης «Νίμιτζ» «George H.W. Bush» με τον κωδικό CVN 77. Το αεροπλανοφόρο πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη στη Σούδα και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Ο υποναύαρχος Ντένις Βέλεζ διοικητής της «Δύναμης Κρούσης 10», της οποίας το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο είναι η βασική μονάδα, δήλωσε κατά την άφιξη ότι «η συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα στους τομείς άμυνας και ασφάλειας βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό σημείο.

Εκτιμάμε τη σχέση που έχουμε με τους Ελληνες συμμάχους μας, καθώς οι βάσεις και οι ευκολίες υποστήριξης στη Σούδα εξακολουθούν να αποτελούν “πετράδι του στέμματος” στην Ανατολική Μεσόγειο που επιτρέπει στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ να πραγματοποιούν επιχειρήσεις, να είναι διαλειτουργικές οι δυνάμεις και να προσφέρουν ασφάλεια στην περιοχή».

Πρόκειται για την πρώτη στάση του αεροπλανοφόρου σε λιμάνι δύο μήνες μετά την αναχώρησή του από το Νόρφολκ στις 10 Αυγούστου. Για τις επόμενες ημέρες το προσωπικό του «George H.W. Bush» θα βρίσκεται στα Χανιά, γεγονός που πάντα εκτιμάται ιδιαίτερα από την τοπική αγορά. Πέρα από την πολύ προφανή παρουσία του αεροπλανοφόρου στην Κρήτη, η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, αναγκάζει τις ΗΠΑ να διατηρούν αρκετά σημαντικές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή, κυρίως αντιτορπιλικά. 

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ