Στην απεργία της Τετάρτης και οι εκπαιδευτικοί της Σητείας

Newsroom
Newsroom

Θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει διοργανωθεί για τις 11 το πρωί

Στην απεργία και την συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη στη Σητεία στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης συμμετέχει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας "Ο Μύσων". Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Σητείας

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνονται τα εξής:

"Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Μια σειρά επιλογών και παραλείψεων της κυβέρνησης, συστηματική εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και ένας συνδυασμός «μικρής» και μεγάλης διαφθοράς οδήγησαν στο τρομερό δυστύχημα και στον θάνατο 57 ανθρώπων. To έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, τίποτε να μην συγκαλυφθεί, για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Σητεία Απεργία ΑΔΕΔΥ

Η πολιτική άκρατης αποκρατικοποίησης δημοσιών δομών της ενέργειας , συγκοινωνιακών υποδομών χωρίς καμία απολύτως εποπτεία είναι ο ηθικός αυτουργών τους εγκλήματος των Τεμπών αφού χωρίς μέτρα ασφάλειας και απαρχαιωμένες υποδομές λειτουργούσε ο ιδιωτικός πλέον ΟΣΕ. Ένα χρόνο μετά η οργή και τα αιτήματα εκατομμυρίων ανθρώπων που διαδήλωσαν, ζητώντας την διερεύνηση των αιτιών και την τιμωρία των ενόχων παραμένουν επίκαιρα στην πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Η πολιτική της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους των δημοσιών δόμων και της αυτορρύθμισης της αγοράς έχει οδηγήσει σε αύξηση κατά 35% της ενέργειας των πρώτων υλών και συνακόλουθος του πληθωρισμού και του κόστους ζωής χωρίς καμία ουσιαστική αύξηση των μισθών. Οι μισθοί φτώχειας εξαντλούν τους εργαζομένους πολύ πριν τελειώσει ο μήνας.

Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα συναντιέται χρονικά με τις καταλήψεις των φοιτητών και τα μπλόκα των αγροτών.

  • Και γιατί να απεργήσω τώρα; Αυτοί δεν ακούνε με τίποτα. Θα χάσω και το μεροκάματο!

Στις 27 Φλεβάρη εκδικάζεται η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση. Στις 29 Φλεβάρη, κατά πάσα πιθανότητα, ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Στις 28 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.

  • Ενώνουμε τις δυνάμεις με τους αγώνες των αγώνων των αγροτών και του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την αξιολόγηση της εκπαίδευσης.

  • Αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε είναι να μπορούμε να ζούμε από τον μισθό μας με αξιοπρέπεια και όχι να είμαστε οικονομικά εξαθλιωμένοι.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας « ο Μύσων» καλεί τος εκπαιδευτικούς να συμμετέχουμε στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου για την :

  • Αποκάλυψη και τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών

  • Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία

  • Αύξηση μισθών 10% στο δημόσιο και επαναφορά των δώρων

  • Κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης Κεραμέως που κατηγοριοποιεί σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές με σκοπό να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης

  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μόνιμων εκπαιδευτικών

  • Άμεση επίλυση όλων των ειδικών ζητημάτων των Νηπιαγωγείων και των συναδέλφων νηπιαγωγών

  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα

Καλούμε του συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην πλατεία της Σητείας"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ