Στην απεργιακή κινητοποίηση και οι διανομείς

Newsroom
Newsroom

Αύριο Πέμπτη, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά, καλεί το Σωματείο Διανομέων Χανίων. Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. 

Την ώρα που έχει σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός σε όλη την χώρα, δεκάδες ομοσπονδίες , εργατικά κέντρα και εκατοντάδες  πρωτοβάθμια σωματεία συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης , ΓΣΕΕ και ΕΚΧ σφυρίζουν αδιάφορα και δεν προκηρύσσουν απεργία ώστε να δώσουν την δυνατότητα σε εκατοντάδες συναδέλφους να παλέψουν κόντρα στο νέο εργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η εργασιακή ζούγκλα που ζούμε χρόνια οι διανομείς , με ατελείωτα ωράρια , ανασφάλιστη εργασία , πρόγραμμα λάστιχο με βάση τις ανάγκες του κάθε επιχειρηματία, το : φύγε γιατί δεν έχει δουλειά , και το έλα τώρα γιατί πνιγόμαστε, που έχουμε ζήσει κατά καιρούς όλοι μας έρχεται να γίνει κανονικότητα με τις συμβάσεις μηδενικών ωρών που προβλέπει ο νόμος που ψηφίζεται. Ζωή λάστιχο χωρίς σταθερό πρόγραμμα , μισθό και δικαιώματα. Η ανάγκη που κάνει  τους συναδέλφους να δουλεύουν ακόμα και 16 ώρες την ημέρα ,λόγω της ακρίβειας σε κάθε τι, (νοίκια, σούπερ μάρκετ, ρεύμα, βενζίνη, φροντιστήρια) βαφτίζεται από την κυβέρνηση ως επιλογή.

Η κυβέρνηση με άρθρο στο νέο νομοσχέδιο ποινικοποιεί το δικαίωμα της διεκδίκησης και της συνδικαλιστικής δράσης με στόχο να μπουν οι αγώνες για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον γύψο. Απειλεί και τρομοκρατεί νομοθετώντας βαρύτατο πρόστιμο και ποινές φυλάκισης, σε όσους αγωνίζονται και σηκώνουν κεφάλι απέναντι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τη καταστολή που από κοινού στήνουν στους χώρους δουλειάς το κράτος και η εργοδοσία. Προσθέτει ένα ακόμα όπλο στους εργοδότες όπως έκαναν οι προηγούμενοι νόμοι Χατζηδάκη και Αχτσιόγλου.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στο  της Πέμπτης 10:00 στην πλατεία της δημοτικής αγοράς να διαδηλώσουμε  ενάντια  στο νομοσχέδιο όπου μας φέρνει αιώνες πίσω στην εργασία μας , δίπλα στους απεργούς συναδέλφους οικοδόμους , ιδιωτικούς υπαλλήλους ,τους εργαζόμενους στα τρόφιμα ποτά , τους κλάδους του δημοσίου και μια σειρά από κλάδους που απεργούν πανελλαδικά μέσω των ομοσπονδιών τους και των εργατικών κέντρων.

Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Χανίων την

Πέμπτη 21/09 10:00 πμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

 

Διαδηλώνουμε:

  • Για ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Για 35ωρο - 7ωρο-5νθημερο
  • Για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς
  • Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων 
  • Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, για φτηνό ρεύμα για το λαό

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ