Στην Βουλγαρία μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Λύκειο Μελεσών

Στην Βουλγαρία μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Λύκειο Μελεσών

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus

Στα πλαίσια του  ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229“Exploring and Enjoying the Natural and Cultural Heritage”  τέσσερις μαθητές και δύο καθηγήτριες του Λυκείου Μελεσών ταξίδεψαν στην πόλη Troyan της Bουλγαρίας  από 27/03/2022-01/04/2022 και συγκεκριμένα στο σχολείο Vasil Levski Secondary School. Το πρόγραμμα αποτελεί μια σύμπραξη 5 ευρωπαϊκών χωρών, με συντονίστρια χώρα την Τσεχία και συνεργάτες σχολεία την Ουγγαρία , τη Βουλγαρία, Ιταλία και  το Γενικό Λύκειο Μελεσών, ως εταίρο από την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται:

"Το πρόγραμμα ικανοποίησε πλήρως το σκοπό του, που  είναι η καλλιέργεια του σεβασμού στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά στους συμμετέχοντες μαθητές, καθηγητές αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα. Οι μαθητές δούλεψαν  ομαδοσυνεργατικά, συμμετείχαν  σε  βιωματικές δράσεις και   παρουσίασαν  τις εργασίες τους συζητώντας στην ολομέλεια  για ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των χωρών. Επισκέφτηκαν το εθνογραφικό μουσείο ETAR καθώς και την  Πόλη των Τσάρων  Βελίκο Τίρνοβο όπου  θαύμασαν την μοναδική αρχιτεκτονική της όπως  και το μεσαιωνικό κάστρο Τσάρεβετς. Εντυπωσιάστηκαν από το σπήλαιο Prohodna  που είναι γνωστό για τις δύο τρύπες που μοιάζουν με μάτια στην οροφή του, γνωστά ως μάτια του Θεού. Θαύμασαν την παραμυθένια εικόνα που δημιουργούν τα πέτρινα σπίτια από τρούφα (Turf Roof Stone Houses ) στο Κουρλόκοβο. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραδοσιακή μουσική και χορούς της χώρας καθώς και την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου πνευστών και κρουστών.

Επιπλέον, η συνεργασία με μαθητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσέφερε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στις ξένες γλώσσες και να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητα των συμμαθητών τους στην Βουλγαρία. Επομένως, η μαθητική κινητικότητα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των προγραμμάτων ΚΑ229 κατάφερε να καλλιεργήσει  την ανεκτικότητα, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη και ενισχύθηκε το αίσθημα ευρωπαϊκής ταυτότητας στους συμμετέχοντες. Τέλος, εκπαιδευόμενοι σε θέματα διατήρησης και ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, οι μαθητές  και οι καθηγητές του Λυκείου Μελεσών είναι έτοιμοι να  μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο κοινωνικό σύνολο, από την οικογένεια, στο σχολείο και στην ευρύτερη κοινότητα στην οποία βιώνουν την καθημερινότητά τους".


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ