Στην Βουλή το αίτημα του Δήμου Γόρτυνας για παράταση αιτήσεων στην ΑΡΩΓΗ

Στην Βουλή το αίτημα του Δήμου Γόρτυνας για παράταση αιτήσεων στην ΑΡΩΓΗ

Σχετική αναφορά κατατέθηκε από τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος στην πλατφόρμα ΑΡΩΓΗ, προχώρησε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,  Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά, προς τον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Στυλιανίδη, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, και τον κ. Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, σχετικό αίτημα του Δήμου Γόρτυνας. 

Ειδικότερα, μετά την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου στην υπ αριθμ 135/1.11.21 επίκαιρη ερώτηση του κ. Βαρδάκη, ότι αναμένει σχετικό αίτημα από τους πληγέντες Δήμους, ο βουλευτής επικοινώνησε και συνεννοήθηκε άμεσα με τους Δημάρχους.

Μετά το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, επιστολή απέστειλε και ο Δήμαρχος Γόρτυνας, προς τους αρμόδιους, ζητώντας παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος των σεισμόπληκτων κατοίκων του αντίστοιχου Δήμου, για τουλάχιστον δύο μήνες μετά το πέρας της ισχύουσας προθεσμίας, στις 15 Νοεμβρίου 2021, δεδομένου ότι οι έλεγχοι Β’ επιπέδου δεν προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τότε. 

Ο Βουλευτής καλεί τους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, το αίτημα του Δημάρχου και να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ