Στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και οι γονείς μαθητών του Δ. Χερσονήσου

Στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και οι γονείς μαθητών του Δ. Χερσονήσου

Δείτε την ανακοίνωση

Στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, θα συμμετέχει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Χερσονήσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Χερσονήσου΄. εύχεται  καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη, κάθε πρόοδο και επιτυχία στα παιδιά μας.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για άλλη μια χρονιά με τα προβλήματα να είναι πολλά και σοβαρά ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που περνάμε. Και αυτόν το Σεπτέμβρη βλέπουμε να μη λαμβάνεται κανένα προληπτικό μέτρο από την κυβέρνηση για την εξασφάλιση της υγείας και της προστασίας των παιδιών μας, αλλά και για την αντιμετώπιση όλων των αρνητικών συνεπειών που έχουν υποστεί τα παιδιά μας από την πανδημία, όπως τα μορφωτικά κενά, τα ψυχολογικά και κοινωνικά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, και φέτος το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων αντιμετωπίζεται με προχειρότητες και με το λιγότερο δυνατό κόστος για το κράτος. Είναι αδύνατο να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας με καθαρίστριες τετράωρης απασχόλησης και με άλλες που μοιράζονται σε 2-3 σχολεία. Πώς άραγε θα εφαρμοστεί η  προβλεπόμενη καθημερινή 2πλή και 3πλή απολύμανση των χώρων των σχολείων;

Σε κανένα σχολείο  της περιοχής μας δεν υπήρξε πρόβλεψη για επιπλέον χώρους, ώστε να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, τη στιγμή που σε δεκάδες τμήματα και των δυο βαθμίδων του δήμου μας, συνωστίζονται 24 και 25 μαθητές.

Επιπλέον, δεν υπάρχει πρόβλεψη για διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων μαζικών test υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ, ενώ στη μεταφορά των μαθητών δεν υπάρχει  μέριμνα για περισσότερα δρομολόγια, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Εμείς οι γονείς, συνεχίζουμε να αγωνιούμε για τα χρόνια προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, να πληρώνουμε  κυριολεκτικά για τα πάντα, από το μολύβι και το βιβλίο έως τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου, να προσπαθούμε συνεχώς να καλύπτουμε ατομικά ο καθένας τις τραγικές ελλείψεις των σχολείων, τόσο σε μορφωτικό, όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Φέτος θα χρειαστεί να πληρώνουμε και δάσκαλο στο σπίτι για να καλύψουμε τα μαθησιακά κενά των παιδιών μας, όσοι βέβαια μπορούμε, αφού δεν προβλέπεται καμία αναπροσαρμογή της ύλης ανά τάξη, ούτε ενισχυτική διδασκαλία, θα πληρώνουμε την παράλληλη στήριξη στο σχολείο αφού πλέον επιτρέπονται μέχρι 2 σε κάθε σχολείο (ανεξάρτητα από το πόσα παιδιά τη χρειάζονται), θα πληρώνουμε τους ειδικούς παιδαγωγούς γιατί τα τμήματα ένταξης δεν φτάνουν για όλα τα παιδιά.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για την ΥΓΕΙΑ και τη ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Καλούμε όλους τους γονείς του δήμου μας σε συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Τετάρτη 15/9/2021 στις 18.30 στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Αγωνιζόμαστε για:

·         Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

·         Μέτρα στήριξης και επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.

·         Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Καμία κενή θέση με το άνοιγμα των σχολείων.

·         Αραίωση των τμημάτων με 15 μαθητές ανά τάξη.

·         Άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας.

·         Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής και υποδομών στα σχολεία.

·         Αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων και της σχολικής ύλης έτσι ώστε να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά που έχουν προκύψει.

·         Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας με την έναρξη της χρονιάς.

·         Ουσιαστική στήριξη της λειτουργίας του Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Επαναφορά του υπεύθυνου δασκάλου στο Ολοήμερο. 

·         Προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία από την αρχή της χρονιάς.

·         Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών –νομοθετικών διατάξεων.

 

Δείτε επίσης:

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί και στο Ηράκλειο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ