Στην περιοχή γύρω από το Αβδού πεζοπορεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Newsroom
Newsroom

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει, για μέλη και όσους θέλουν να γίνουν μέλη, κυκλική πεζοπορία φυσιολατρικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή πέριξ του φράγματος του Αποσελέμη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό: "θα ξεκινήσουμε απ’ το χωριό Αβδού (40’ οδικώς από Άγιο Νικόλαο). Θα περάσουμε απ’ τον ξενώνα Βελάνι με προορισμό το σπήλαιο και το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, απ’ όπου θα έχουμε θέα του φράγματος και του βυθισμένου χωριού, Σφενδύλι. Κατόπιν θα βαδίσουμε προς το εκκλησάκι της Αγίας Άννας, με βραχοσκεπή επίσης, κι από εκεί για την Τρυπητή, ένα ‘ανοικτό’ σπήλαιο με θέα βόρεια και νότια. Γυρνάμε  απ’ τον ίδιο δρόμο και λίγο πριν το Βελάνι στρίβουμε προς τον Άγιο Γεώργιο στη Μεσάδα. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στην αφετηρία μας. Η πεζοπορία είναι εύκολη εξ ολοκλήρου από χωματόδρομο και χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά! Στο τέλος της διαδρομής μπορούμε να επισκεφτούμε τον ξενώνα Βελάνι, όπου γίνεται κι εκτροφή αλόγων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: περίπου 5-6 ώρες με τις στάσεις

Β. Δ.: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιάννης Ψαλλιδάκης (6934647100)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ:  περίπου 15 χλμ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  8.00π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Μεταφορά με δικά μας ΙΧ. Παρακαλείσθε να δώσετε στον οδηγό αντίτιμο 5€ για τη μεταφορά. Σημείο συνάντησης για τους εκτός Αγίου Νικολάου στα Μάλια στις 8.20 το αργότερο έξω απ’ το Γυμνάσιο-Λύκειο Μαλίων απέναντι από ‘Γρηγόρη’ για ανασύνταξη ομάδας. Διαφορετικά ας επικοινωνήσει με τον αρχηγό!

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ