Στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς της Δίκτης ο ΕΟΣ Λασιθίου

Στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς της Δίκτης ο ΕΟΣ Λασιθίου

Tην Κυριακή 16 Μαΐου

Μετά την επανεκκίνηση από την πολιτεία των αθλητικών δραστηριοτήτων από 15 Μαΐου, ο Eλληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου διοργανώνει για τα μέλη του την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς της Δίκτης το Σπαθί .

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση: "η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το Οροπέδιο του Λιμνάκαρου στα 1150μ. για την κορυφή Σπαθί στα 2148μ. ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4, μέχρι το διάσελο στην πηγή Αβαρσάμη και και στη συνέχεια ίχνος μονοπατιού μέχρι το ψηλότερο σημείο της Δίκτης. Η επιστροφή θα γίνει  από την ίδια διαδρομή.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ : Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα  και θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα  εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάση οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Μήκος διαδρομής: 12,9 χλμ,
Υψομετρική διαφορά: 1,006 μ.
Βαθμός δυσκολίας  3 - Ώρες πορείας: 7,30
Απαραίτητος εξοπλισμός : ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, νερό, σνάκ, αντιλιακό και ελαφρύ αντιανεμικό
Αναχώρηση με δικά μας μέσα  για το Λιμνάκαρο  την Κυριακή  στις 06:00 μπροστά από τον Λασιθιώτικο  φούρνο στον Άγιο Νικόλαο  & 07:00 από την πλατεία του   του Αβρακόντε.
Αρχηγοί  : ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  -  ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή  14/5/2021 στο mail του ΕΟΣ Λασιθίου
eoslasithiou@gmail.com  και στα τηλ 6972667591-6948040401
www.eoslasithiou.gr       www.facebook.com/eoslasithi
ΣΗΜ: Η εξόρμηση θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν για τα αθλητικά σωματεία με στόχο  την μείωση της διασποράς του κορωνοιού.
Εφαρμόζουμε όλα τα υγειονομικά  πρωτόκολλα  όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας."

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ