Στις δικαστικές αρχές οι δήμοι της Κρήτης για την Πολιτική Προστασία!

Newsroom
Newsroom

Ήδη την πόρτα των δικαστηρίων πέρασαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Αρχανών Αστερουσίων ενώ και οι υπόλοιποι αιρετοί του νησιού θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους αιρετούς της Κρήτης καλοκαιριάτικα καθώς με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών καλούνται οι δημάρχοι αλλά και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, να περάσουν την πόρτα των κατά τόπους Πταισματοδικείων προκειμένου αρχικά ως μάρτυρες και αν κρίνει ο αρμόδιος Eισαγγελεας και ως κατηγορούμενοι στη συνέχεια, για την μη επικαιροποίηση των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας που έχουν αναλάβει να εκπονήσουν!

Να σημειώσουμε πως η Πολιτεία είχε ζητήσει ήδη από το 2020 να διαμορφώσουν σχέδια πολιτικής προστασίας όλοι οι δήμοι της χώρας και βέβαια μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλία και τον Έβρο, κάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ... τρέχουν και να μην φτάνουν. Αρκετοί είναι οι δήμοι που έχουν προχωρήσει στη σύνταξη σχεδίων και που αμέλησαν την επικαιροποίηση τους, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που ούτε καν μπόρεσαν να τα συντάξουν!

Και βέβαια με πλημμελείς χρηματοδοτήσεις και υποστελέχωση προσωπικού, είναι απορίας άξιον πως οι δήμοι - κυρίως οι μικροί και οι πιο αδύναμοι οικονομικά - θα προχωρήσουν και σε αυτά τα σχέδια!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ήδη την πόρτα των δικαστηρίων πέρασαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Αρχανών Αστερουσίων ενώ και οι υπόλοιποι αιρετοί του νησιού θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ