Στις δράσεις της Περιφέρειας-ΠΕΠΙΣ Κρήτης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών ο Δήμος Πλατανιά

Newsroom
Newsroom

Στις δράσεις της Περιφέρειας-ΠΕΠΙΣ Κρήτης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών ο Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, συμμετέχοντας στην Εκστρατεία ενημέρωσης, προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, με τίτλο: «16ήμερες Δράσεις για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών: Ας Ενωθούμε για να Τερματίσουμε τη Βία», που πραγματοποιεί  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ.) και το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Το Δέντρο της Ισότητας» και συγκεκριμένα στη διαδραστική εκδήλωση, με τον διακριτικό τίτλο: «Ένα δώρο για τη μαμά μου...», από ομάδα νηπιαγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00π.μ, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμβάρι του Δήμου Πλατανιά, με ελεύθερη είσοδος για όλους .

Η φετινή εκστρατεία, που θα διαρκέσει από τις 24 Νοεμβρίου 2023 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023 και πραγματοποιείται σε συμπόρευση με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, υπό το κεντρικό σύνθημα: «Η Τέχνη ως Μέσο Ευαισθητοποίησης για την Προώθηση της Έμφυλης Ισότητας», αποσκοπεί στη μετάδοση του μηνύματος της ισότητας των φύλων και στην κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση των εφήβων, των νέων, των εκπαιδευτικών, της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας, ως προς την αναγκαιότητα ενεργού συμμετοχής τους στον διαρκή αγώνα για την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων και την εξάλειψη των διακρίσεων και ανισοτήτων. Η Τέχνη αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και αναζήτησης, αλλά και μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τη διαμόρφωση ενός κόσμου ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλοσεβασμού και ελευθερίας. 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, με αφορμή την παραπάνω δράση δήλωσε: “Ο Δήμος Πλατανιά διαχρονικά στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα έμφυλης  ισότητας. Θεωρούμε ότι η ίση αντιμετώπιση των φύλων σε κάθε επίπεδο, κοινωνικό, οικονομικό, εργασιακό, διαπροσωπικό, δεν είναι μόνο χρέος της πολιτείας αλλά πρέπει να γίνει κομμάτι της παιδείας μας, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε στην εφαρμογή της.  Για τον λόγο αυτό, έχουμε προσκαλέσει την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας , Α' βάθμια και Β' βάθμια, να παρακολουθήσει την παραπάνω εκδήλωση, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και αφύπνισης των νέων μας....”

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης εκφράζει, μεταξύ άλλων, τις ευχαριστίες προς τον Δήμο Πλατανιά και σημειώνει"...Θέλουμε να έλθουν τα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου  κυρίως, για να ακούσουν ότι τα πατριαρχικά στερεότυπα είναι ακόμη εδώ. Το έργο και το κείμενο λειτουργεί ως ένα όχημα που οδηγεί στο σεβασμό και στην ισονομία, ώστε η γυναίκα να γλιτώσει από τα κολλώδη πατώματα του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε ελεύθερες γυναίκες που μπορούν να μιλήσουν".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ