Στη Ρουμανία για το Erasmus το 4o ΓΕΛ Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Μαθητές και καθηγητές από τη Ρουμανία, Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία και Ιταλία συμμετείχαν εκπροσωπώντας τη χώρα τους.

To 4o ΓΕΛ Ηρακλείου ενημερώνει με μεγάλη χαρά ότι η  κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA220, με κωδικό “2021-1-RO01-KA220-SCH-000032493 και τίτλο ''Take the next step to environmental protection'' , η οποία πραγματοποιήθηκε στη συντονίστρια χώρα-Ρουμανία κατά το διάστημα 20-24/11/2023 στην πόλη Μπουζάου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Μαθητές και καθηγητές από τη Ρουμανία, Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία και Ιταλία συμμετείχαν εκπροσωπώντας τη χώρα τους.

Καθώς η κινητικότητα ήταν η τελευταία και συνέπιπτε με την ολοκλήρωση του προγράμματος η συνάντηση είχε τόσο απολογιστικό  όσο και προγραμματικό χαρακτήρα με αναφορά στις δράσεις της κάθε εταιρικής χώρας και στον σχεδιασμό για τη βιωσιμότητα του προγράμματος στο μέλλον. Κάθε χώρα παρουσίασε δράσεις και δραστηριότητες που διεξήγαγε και συνεισέφεραν τόσο στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση αλλά και στην βελτίωση της σχολικής μονάδας έτσι ώστε το σχολείο να γίνει πιο 'πράσινο'.

Η ομάδα Erasmus κατά την πενθήμερη επίσκεψη της είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόοδο στην Περιφέρεια Κρήτης όσον αφορά την κυκλική οικονομία και τις μονάδες διαχείρισης αστικών απορριμάτων αλλά και τις σχολικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος.Το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου έχει σχηματίσει περιβαλλοντική ομάδα ( Τhe Ecodetectives of the 4th) η οποία είναι ενεργή και τα μέλη της αυξάνονται κάθε χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας οι μαθητές και καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις και βίωσαν πολύτιμες διαπολιτισμικές εμπειρίες με επισκέψεις που διεξήχθησαν στο δημαρχείο της πόλης όπου συνάντησαν και συνομίλησαν με τον δήμαρχο αλλά και στο Κοινοβούλιο (Παλάτι του Λαού) στο Βουκουρέστι όπου ξεναγήθηκαν, στο παραδοσιακό χωριό Magura και στο μοναστήρι του δεκάτου πέμπτου αιώνα,των Αγίων Αποστόλων και την περιοχή των πέτρινων αγαλμάτων στη Ρουμανική επαρχία.

Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τους: Θειακάκη Καλλιόπη, Κατσιρντάκη Αικατερίνη, Αποστολάκη Κωνσταντίνο, Ιερωνυμάκη Εμμανουήλ, Τζωρμπατζάκη Ελένη και Ξυδάκη Σταματίνα.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ