Στις "επάλξεις" κατά της κακοκαιρίας τα φαρμακεία

Στις "επάλξεις" κατά της κακοκαιρίας τα φαρμακεία

Σύσταση για αποφυγή των άσκοπων επισκέψεων στα φαρμακεία, αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος

Ρεπορτάζ: Μυρτώ Βουλγαράκη

Από τους επαγγελματίες που εξαιρούνται της αργίας είναι οι φαρμακοποιοί, πανελλαδικά, παραμένοντας στις "επάλξεις" του αγώνα κατά των συνεπειών της κακοκαιρίας "Ελπίς". Όπως είπε στο Cretalive ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης, «τα φαρμακεία λειτουργούν κανονικά στο κανονικό τους ωράριο με τις υφιστάμενες εφημερίες. Μένουν ανοιχτά και στις γενικές αργίες». Παράλληλα προτείνει σε κάθε ασθενή να τηλεφωνήσει πριν επισκεφτεί κάποιο φαρμακείο, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι είναι ανοιχτό, καθώς "κάποιοι φαρμακοποιοί που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές λόγω κακοκαιρίας μπορεί να μην κατάφεραν να φτάσουν στο φαρμακείο τους".

Αριστοτέλης Σκουντάκης

Επίσης καλεί να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις προς τα φαρμακεία, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και να μην απασχολούν τους φαρμακοποιούς σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Κώστας Βαρδιάμπασης, επιβεβαιώνει επίσης ότι τα φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά, "εκτός αυτών που βρίσκονται στις δύσβατες περιοχές και οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να φτάσουν αν μένουν μακριά". Το ωράριο, πάντως, παραμένει το ίδιο, καθώς και οι εφημερίες.

Κώστας Βαρδιάμπασης

Σύμφωνα με τον κ.Βαρδιάμπαση, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί είναι αυτό της μετακίνησής τους αλλά και της τροφοδοσίας των φαρμάκων από τους προμηθευτές και όχι μόνο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. "Αυτό το πρόβλημα σχετίζεται και με την έλλειψη βασικών φαρμάκων όπως είναι η ινσουλίνη, τα φάρμακα για τα αναπνευστικά προβλήματα κ.ά., κάτι για το οποίο πρέπει να μεριμνήσει η κυβέρνηση" - προσθέτει ο ίδιος.

Σχολιάζει, τέλος, ότι ευτυχώς που δεν συνέπεσε η διάθεση των self test των μαθητών με την κακοκαιρία γιατί τότε θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα...

 

Δείτε επίσης:

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Κρήτη - Που χρειάζονται αλυσίδες

Σ. Αρναούτογλου για Κρήτη: Μην εφησυχάζετε από τα "ανοίγματα" του καιρού

Χρ. Στυλιανίδης: Παρατείνεται η αργία και στην Κρήτη

Η "Ελπίδα" στην Κρήτη: Τα νεότερα για την κατάσταση στους δρόμους

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ