Στις InnoDays και η Σχολή Ασωμάτων

Newsroom
Newsroom

Υποδέχτηκε και ενημέρωσε πολίτες, πολιτικούς εκπροσώπους και επισκέπτες από την ερευνητική κοινότητα, για την πορεία των συμβάσεων και τα βήματα μετεγκατάστασης και επαναλειτουργίας της

Για δεύτερη χρονιά, το Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση φορέων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης και έγινε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούβες Ηρακλείου, 24 με 26 Νοεμβρίου 2023. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Στην έκθεση «InnoDays 2023: «Ημέρες Καινοτομίας 2023 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής» η Σχολή Ασωμάτων - μέσα από το δικό της περίπτερο - υποδέχτηκε και ενημέρωσε πολίτες, πολιτικούς εκπροσώπους και επισκέπτες από την ερευνητική κοινότητα, για την πορεία των συμβάσεων και τα βήματα μετεγκατάστασης και επαναλειτουργίας του πρώην Γεωργικού Σταθμού Ασωμάτων. 

Το περίπτερο της Σχολής Ασωμάτων, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης Σταύρος,  ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Επιχειρηματικότητας,
Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κος Παπαδεράκης Αντώνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα, κα. Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη Ειρήνη, ο Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών κος Τζεδάκης Σταύρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κος Καμπουράκης Λάμπρος δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον. Τον Δήμο Αμαρίου, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος. Παύλος Κουρκουλός. 

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνης και Πρόεδρος ΔΣ της Σχολής Ασωμάτων κα. Λιονή Μαρία, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για το πώς η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Αμαρίου και το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ,  στοχευόμενα και με προσπάθειες ετών κατάφεραν να φτάσουν σήμερα στην σύσταση φορέα παρακολούθησης της Σχολής Ασωμάτων, σε μια ολοκληρωμένη μελέτη master plan και στην υπό εκπόνηση της μελέτης μετεγκατάστασης, όπου αναμένεται να αλλάξει την παραγωγική κτηνοτροφία στην Νότια Ελλάδα. Ο κος Αρναουτάκης δήλωσε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του νησιού στον Κτηνοτροφικό κλάδο, που θα υποστηριχθεί έμπρακτα μέσα από τα αναπτυξιακά προγράμματα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. 

Αξίζει να σημειώσουμε την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κου Αθανάσιου Κυριαζή που εξέφρασε την ικανοποίηση του για τέτοιες πρωτοβουλίες όπως και την ενδελεχή ενημέρωση από τα στελέχη της Σχολής Ασωμάτων στον Υφυπουργό Ανάπτυξης κο Μάξιμο Συνετάκη. 

innodays Σχολή Ασωμάτων

Στα πλαίσια των παρουσιάσεων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών από επιχειρήσεις και φορείς, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, η Σχολή Ασωμάτων παρουσίασε αναλυτικά το όραμα και τους στόχους επαναλειτουργίας,  με ομιλήτρια την εκπρόσωπο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και μέλος του ΔΣ , Δρ. Σωτηράκη Σμαράγδα, με τίτλο «Σχολή Ασωμάτων: Σημείο Αναφοράς για την Νησιωτική Κτηνοτροφία». 

Η παρουσία της Σχολής Ασωμάτων υπήρξε σημαντική, δίνοντας  το στίγμα και την πολιτική βούληση για αναθεώρηση της οργάνωσης της παραγωγικής κτηνοτροφίας στο Νησί τις επόμενες δεκαετίες. Εξάλλου αυτό ήταν και το μήνυμα από την στρογγυλή τράπεζα, θέσεις της οποίας αναπτύχθηκαν στο θέμα της συζήτησης "Νέοι δρόμοι για την ανάπτυξη και αειφορία του Αγροδιατροφικού τομέα στην Κρήτη" με συντονιστή της συζήτησης τον κο. Μιχάλη Καθαράκη, Διαχειριστή του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC). 

Το Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων θα είναι πάντα παρόν σε τέτοιες σημαντικές συναντήσεις που αφορούν την Έρευνα και Ανάπτυξη του Πρωτογενή τομέα εντός και εκτός Κρήτης". 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ