Στις Μουρνιές το ντοκιμαντέρ "Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία"

Newsroom
Newsroom

Συνεχίζονται οι προβολές του στην Κρήτη

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ - συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της Long Run Productions, «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» συνεχίζει τις προβολές του στην Κρήτη. Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 18:30, θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ενορίας Μουρνιών (περίβολος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής), με αφορμή την εορτή του Αγίου Ελευθερίου, σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και η Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου, με την υποστήριξη της Ενορίας Μουρνιών και φορέων της περιοχής.

Το ντοκιμαντέρ, που συνεχίζει να προβάλλεται σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία), παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας 1913-1923 ξεκινώντας με τον απόηχο των βαλκανικών πολέμων και καταλήγοντας στην υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.

Η ιστορία ξετυλίγεται με ροή και συνέχεια, δίνοντας στον θεατή μια ξεκάθαρη, επιτέλους, εικόνα της περιόδου, ενώ αναδεικνύει με εμπεριστατωμένο τρόπο τα κίνητρα που ώθησαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον αγώνα για τη Μικρά Ασία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ